Ebike route Achterommetje

Hummelo

Doetinchem

Bronkhorst

Laag Keppel

66.21 Km 03:41 uur Fietsroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Een heel bijzondere en mooie E-bike fietsroute langs de Oude IJssel .

We begrijpen je. Je wilt op je E-bike genieten van een mooie tocht door de natuur, een schitterend fietspad langs een hele mooie rivier, de Oude IJssel en verrassende bezienswaardigheden onderweg.

Deze tocht is haalbaar in één dag met de E-bike of in paar dagen en dan genieten van de mooie dingen onderweg. Een indruk van al dat moois krijg je via QR codes in de folder van de route. Laat je verrassen! Bijv. een bezoekje aan kasteel Keppel, de watermolens bij de brug te Keppel. Even zitten langs het water en genieten van een ijsje.

Het is een ommetje en je kunt starten waar je wilt. Een mooi beginpunt is in Hummelo, genoeg parkeerplaats bij het standbeeld van Normaal en leuke terrasjes nabij. (fietsknooppunt 60)

Als bonus fiets je door Doetinchem , winkelstad en centrum van de Achterhoek en vooral door het waanzinnige mooie Hanzestadje Doesburg, echt een bezoekje waard.

Startpunt Hotel de Gouden Karper , Hummelo

Beginpunt 60 en ga naar knooppunt 33 (zie route kaart) Omdat het een ommetje is kunt u starten op diverse startpunten. 

Volg deze route via de knooppuntenbordjes.

Winkelstad Doetinchem

Op het Simonsplein bij de Catharinakerk zijn veel terrasjes te vinden. Ook monden vele winkelstraten uit op het plein. Via de Waterstraat ga je naar de brug over de Oude IJssel en volg daar de route langs de rivier via Laag-Keppel naar Doesburg. Eén van de mooiste fietsroutes langs een rivier, volgens velen.

Stadje Keppel met kasteel

Bij de TOP is het zicht op Laag-Keppel een schilderijtje. Over de brug zie je de watermolen en spinnenkopmolen, een bezoekje waard. Kasteel Keppel ligt op een eiland gevormd door de Oude IJssel en een zijtak hiervan. De geschiedenis gaat terug naar de 14de eeuw en nu bewoond door de fam. Van Lynden en op afspraak te bezichtigen.

Hanzestad Doesburg

Er volgt een hele mooie tocht langs de Oude IJssel. En dan kom je in het middeleeuwse stadje Doesburg met een oud centrum en leuke terrasjes. Heel veel bezienswaardigheden. Ook kun je hier erachter komen waar de mosterd vandaan komt. Startplaats hier is bij punt 36 het Roggeplein. Veel vroeger was hier de Vischmarkt en de visafslag van vis uit de Zuiderzee

Stadje Bronkhorst

Bronkhorst , het kleinste stadje van Nederland kreeg in 1482 stadsrechten. De stadsboerderijen stonden bij het kasteel van de heren van Bronkhorst. Het kasteel is er niet meer de kasteelheuvel nog wel. Een uniek plaatsje en even afstappen, raden we aan.

Richting Hummelo .

Je gaat via de molen van Steenderen, de wijnboerderij ’t Heekenbroek, Job en Neeltje laten je de heerlijkste gekroonde wijnen proeven en de ijsboerderij Steenoven waar men ambachtelijke ijs maakt en waar kinderen kunnen spelen richting Hummelo. Je kunt hier het standbeeld van Normaal bekijken en de tocht afsluiten op een terrasje.

Lees meer
Natuur
Kunst

Hotel- Café-Restaurant de Gouden Karper

Dorpsstraat 9

TOP Laag Keppel

Dorpsstraat 30

TOP Bronkhorst

Onderstraat 9
51
57
59
28
09
49
58
98
07
50
05
52
01
35
36
37
29
30
31
31
86
42
90
91
33
60
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route