Fietsroutes Winterswijk

Fietsen door bos, buurtschappen en langs boerderijen

Fietsen in en rond Winterswijk

In het uiterste oosten van de Achterhoek ligt Winterswijk. Het is een mooie plek gelegen in een afwisselende omgeving vol rust en natuur. Fietsen in Winterswijk is daarom de perfecte manier om dit gebied op een sportieve of ontspannen wijze te ontdekken. Een bezoek aan Winterswijk is een mooie combinatie tussen het levendige historische centrum vol winkels en horeca en de prachtige, uitgestrekte natuur van Nationaal Landschap Winterswijk. De mooiste fietsroutes rondom Winterswijk vind je hieronder.

Filteren

Wissen
Filteren
  • Afstand

  • Duur

  • Plaatsen

Filter op:

  • Type route

De mooiste fietsroutes in Winterswijk en omgeving

Het dorp heeft een mooie ligging, direct aan de Duitse landsgrens. Fietsen in Winterswijk nodigt uit om veel van de natuur te zien, maar ook aan bezienswaardigheden heb je hier geen gebrek. Er zijn verschillende fietsroutes rondom Winterswijk. Zowel korte, als lange tochten die je via een routeboekje of app op de telefoon kunt volgen. De kant-en-klare fietsroutes in Winterswijk volgt je eenvoudig via genoemde knooppunten. Natuurlijk kun je ook zelf een fietsroute rond Winterswijk uitstippelen door middel van knooppunten. 

Fietsen door Nationaal Landschap Winterswijk 

Het dorp ligt te midden van het Nationaal Landschap Winterswijk. Dit uniek gebied heeft een grootte van 22.000 hectare. Het is de perfecte uitvalsbasis om te fietsen rond Winterswijk. Rondom liggen de dorpen Aalten, Groenlo, Lichtenvoorde en het natuurgebied grenst aan Duitsland. Gedurende de fietsroutes in Winterswijk en de uitgestrekte natuur tref je weilanden, bosgebieden, houtwallen en vele grootse landerijen.

De Mondriaanroute

Met Villa Mondriaan als startpunt is het heerlijk fietsen door Winterswijk. De kunstschilder Mondriaan heeft zijn jeugdjaren doorgebracht in Winterswijk en daarom zie je hier en daar nog verwijzingen naar de beroemde kunstschilder. De Mondriaanroute is een van de fietsroutes door Winterswijk en laat je fietsen in Winterswijk, het buitengebied, maar ook door de vestingstad Groenlo, het dorpje Meddo en het recreatiegebied 't Hilgelo. Het is een mooie tocht met een flinke portie cultuur!

De Grensroute

Naast de verschillende fietsroutes in Winterswijk kan je ook kiezen voor een uitstapje naar Duitsland. De gunstige ligging direct aan de Duitse landsgrens biedt de fietsroute van Winterswijk naar Duitsland. Deze welbekende Grensroute voert je langs verschillende mooie plekjes die vroeger als smokkelroute gebruikt werden. Fietsen rond Winterswijk en de verdere grensgebieden biedt jou niet alleen een pracht stukje natuur en mooie, nette fietspaden. Ook de nodige historie waar je letterlijk doorheen fietst is zeer zeker de moeite waard.