Mondriaanroute

Winterswijk

Groenlo

Download GPX-bestand
46.64 Km 02:35 uur Fietsroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Een mooie fietsroute waarbij je, net als de kunstschilder Mondriaan, de schoonheid van het Achterhoekse landschap ontdekt.

Startpunt Villa Mondriaan

Ga linksaf de Zonnebrink op, dan rechtdoor de Vredensestraat in. Volg daarna de bordjes naar knooppunt 14.

Volg deze route via de knooppuntenbordjes.

Winterswijk    

Het meeste oostelijk deel in heel de Achterhoek is Winterswijk. Het dorp barst van de bijzondere bezienswaardigheden. Er is bijzonder kleinschalig buitengebied, dat benoemd is tot Nationaal Landschap.

Wijngaard Sonnewei

Tussen het Rommelgebergte en het natuurgebied Korenburgerveen in Winterswijk ligt Wijngaard Sonnewei. Deze prachtige Wijngaard in Corle is idyllisch gelegen en is te bereiken via een openbaar wandelpad tussen de Dollemansweg en de Korenburgerveenweg. De Wijngaard bestaat uit 3.300 druivenplanten die zijn geplant op een oppervlakte van één hectare.

Vestingstad Groenlo

Vervolgens voert deze route je door de binnenstad van vestingstad Groenlo. In de 80-jarige oorlog werd bij de Slag om Grol in 1627 gevochten om het stadje Grol, de allersterkste vesting in de Nederlanden. Grol, toen al 21 jaar in bezit van de Spaanse troepen, werd door de stedendwinger Prins Frederik Hendrik veroverd in dertig dagen. Het oude vestingstadje is nog steeds voorzien van bastions en de oude stadsmuur. De gracht met het ravelijn is nog intact.

Meddo

Het kerkdorp Meddo, in de gemeente Winterswijk, wordt officieel aangeduid als een buurtschap en is daarmee de grootste buurtschap van de gemeente Winterswijk. Meddo bestaat uit een dorpskern met een kerk uit 1864 en een groot buitengebied. 

Recreatiegebied ‘t Hilgelo

Net buiten Meddo ligt het Recreatiegebied ’t Hilgelo. Het heeft een oppervlakte van 36 hectare en bestaat uit een ruime waterplas met strand, speel- en ligweiden. Er zijn paden aangelegd rondom het meer en hieromheen is prachtige beplanting aangebracht. 

Wijngaard Hesselink

Tussen de palm- en olijfbomen met uitzicht op de wijngaard bevindt zich Wijngaard Hesselink. Het ligt in het idyllische cultuurlandschap aan de weg van Winterswijk naar Vreden. Met keuze uit ongeveer 15 verschillende wijnen is Hesselink winnaar van diverse medailles voor hun heerlijke wijnen.
 

Lees meer
Natuur
Kunst
Gemarkeerd

Museum Villa Mondriaan

Zonnebrink 4

TOP Marveld

Elshofweg 6

TOP Sevink Mölle

Meddoseweg 40

TOP Haak en Hoek

Holterhoekseweg 6
14
06
05
05
33
33
01
51
39
58
52
52
54
99
02
03
07
08
04
33
11
10
09
15
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route