Henk Krosenbrinkroute

Winterswijk

31.30 Km 02:04 uur Fietsroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten

Deze 31 kilometer lange fiets- en wandelroute loopt door het schitterende coulisselandschap ten westen van Winterswijk en ten oosten van Aalten. De route doet 26 historische plaatsen aan die schrijver, dichter en historicus Krosenbrink heeft beschreven. De route begint bij Den Tappen in Miste en loopt via de Haart, door het stadje Bredevoort, via het klooster en door Corle weer terug naar Miste. De route staat aangegeven met bordjes met een afbeelding van een schrijversveer.

Theetuin de Wacht

Op dit boerdenbedrijf kun je vanaf verschillende terrassen genieten van de bloemrijke tuin. De vele soorten vogels in de tuin en de kikkers, vissen en libellen in de vijver dragen bij aan de landelijke sfeer. Thee, koffie, frisdrank en huisgemaakt gebak staan klaar, het is hier zelfbediening!

IJsboerderij ’t Olde Pietepol

IJsboerderij 't Olde Pietepol op de Haart (een buurtschap tussen Aalten en Winterswijk) is een prima pauzeplek. Je geniet er van het lekkerste boerenijs en mag ook een kijkje nemen bij de koeien en de kalfjes.

Bredevoort

Dit eeuwenoude vestingstadje met zijn smalle straatjes en oude gebouwen is vooral bekend als Boekenstad. Er zijn veel tweedehands boekenwinkels en antiquariaten. Ook worden hier regelmatig boekenmarkten georganiseerd.

Museum Koppelkerk

Alle vormen van kunst en cultuur komen hier samen. Overdag is de Koppelkerk een museum met wisselende exposities. ’s Avonds verandert de kerk in een concertzaal of podium. Daarnaast is er een gezellig boekencafé: een knusse huiskamer gevuld met boekenkasten.

Stadsbrouwerij de Borghman

Op de plek waar vroeger het kasteel Bredevoort stond, bevindt zich nu deze stadsbrouwerij. In de eigen brouwinstallatie wordt op ambachtelijke manier bier gebrouwen. Er is een sfeervol ingericht proeflokaal en een gezellig terras, waar je ook terecht kunt voor een kop koffie of lunch.

Lees meer
Natuur

TOP De Twee Bruggen

Meenkmolenweg 13, 7109 AH
Winterswijk Miste, Nederland
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route