Hoge Heurneroute

Dinxperlo

6.16 Km 01:14 uur Wandelroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Tijdens deze wandeling van ruim 6 kilometer lang ontdek je het mooie buitengebied tussen de dorpen Dinxperlo en De Heurne. Je loopt onder andere over een kerkenpad, waar de inwoners van De Heurne vroeger overheen liepen op weg naar de kerk in Dinxperlo. Het is de moeite waard om even een kleine omweg te maken en de Silo Art op het erf van boerderij ’t Westendorp te bewonderen. Het landschap kenmerkt zich door een afwisseling van bosjes, lager gelegen weilanden en hoger gelegen bouwlanden. Volg de groene bordjes met groene voetstap.

Dinxperlo

Dit grensdorp is in de loop der jaren vastgegroeid aan het Duitse Suderwick. De grens loopt dwars door het dorp. Bezoek de gezellige weekmarkt, luister in het Grenslandmuseum naar verhalen over het smokkelverleden of bezichtig het kleinste kerkje van Nederland.

Silo Art Aalten

Op boerderij 't Westendorp in Aalten is het allereerste Silo Art-kunstwerk gerealiseerd. Op de vier graansilo's op het erf wordt aan de hand van vier generaties de Achterhoekse mentaliteit uitgedrukt: plezier, doorzettingsvermogen, wilskracht, naoberschap en ondernemersdrang.

Nederlands-Duitse grens

In dit gebied is de grens met Duitsland nooit ver weg. Dat geldt helemaal in Dinxperlo, waar die grens zelfs midden door het dorp loopt. De verschillen tussen beide buurlanden op het gebied van cultuur, architectuur en landschap zijn niet moeilijk te zien.

Welinkbos

Dit mooie wandelpark met hertenkamp en volière ligt aan de noordoostelijke rand van Dinxperlo. Vanaf de bijbehorende TOP starten diverse wandel- en fietsroutes. Vanuit het park kom je via een brug op de algemene begraafplaats. Het park wordt onderhouden door vrijwilligers.

Lees meer
Natuur
Grensroute

TOP Welinkbos

Aaltenseweg
A26
A53
D64
D38
A15
A61
A74
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route