Klompenpad Ganderpad

Terborg

Gaanderen

Download GPX-bestand
12.40 Km 03:00 uur Wandelroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Het Ganderpad loopt door boerenland, over zandweggetjes en langs vergeten doorsteekjes. De route voert je onder meer langs de Oude IJssel, over rivierduinen en langs oude sporen van de ijzerindustrie. De route is aangegeven met een bruine markering in de vorm van een klomp. Je kunt zelf kiezen of je het pad links- of rechtsom wandelt. Waterdichte schoenen of laarzen zijn geen overbodige luxe.

Doetinchem

Deze historische stad aan de Oude IJssel vervult op veel gebieden een streekfunctie. Je vindt er onder andere verschillende galerieën, een stadsmuseum en drie molens. In het centrum heb je ruim de keuze uit leuke winkels, goede restaurants en gezellige terrasjes.

Gaanderen

Dit dorp bevindt zich net buiten Doetinchem. In het gezellige centrum vind je vooral lokale ondernemers en een enkele landelijke drogisterij en supermarkt. Het buitengebied van Gaanderen is bosrijk en groen, met onder andere natuurpark De Koekendaal om de hoek.

Terborg

Terborg is de enige stad binnen de gemeente Oude IJsselstreek. De stad dankt haar naam aan de Burcht (‘ter burght') die de Heeren van Wisch in de twaalfde eeuw aan de oever van de Oude IJssel lieten bouwen.

Rivier de Oude IJssel

De Oude IJssel begint in Duitsland onder de naam Issel en loopt daarna via de gemeenten Oude IJsselstreek, Doetinchem en Bronckhorst naar Doesburg, waar de rivier uitmondt in de IJssel. De Oude IJssel is ontzettend belangrijk geweest voor de ijzerindustrie in deze regio.  

Orangerie de Pol

Dit restaurant is gevestigd in een glazen kas, in bosrijk gebied aan de rand van Doetinchem. Binnen en buiten lopen in elkaar over en dat zorgt voor een bijzondere beleving. In de gerechten proef je het seizoen.  

Lees meer
Natuur

SP48 Station Gaanderen

Blikslagerstraat

TOP 't Onland

Rekhemseweg 175
B73
B74
U90
U45
B28
U34
U11
B53
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route