Lage Heurneroute

Dinxperlo, & Breedenbroek
5.18 Km 01:02 uur Wandelroute

Op pad

Kies hieronder jouw startpunt:

Beschrijving

Zin in een mooi ommetje vanuit Dinxperlo? Dan is deze route een aanrader! De wandelroute van ongeveer 5,5 kilometer loopt door het buitengebied van Dinxperlo, richting Breedenbroek. Je loopt onder andere langs de Aaldersbeek en over de Hesselinkweg. Beide zijn vernoemd naar boerderijen. Ook kom je langs twee oude vlaskolken. Vanaf TOP Welinkbos volg je de bordjes met de blauwe voetstapjes.

Dinxperlo

Dit grensdorp is in de loop der jaren vastgegroeid aan het Duitse Suderwick. De grens loopt dwars door het dorp. Bezoek de gezellige weekmarkt, luister in het Grenslandmuseum naar verhalen over het smokkelverleden of bezichtig het kleinste kerkje van Nederland.

Breedenbroek

Breedenbroek is een klein dorp in de gemeente Oude IJsselstreek. Het ligt in een oorspronkelijk drassige streek (‘broek’ betekent moerasland). Rondom het dorp liggen diverse landerijen met veel weilanden en akkerbouw. Ook ligt er een bos in de omgeving, het Anholtse Broek.

Welinkbos

Dit mooie wandelpark met hertenkamp en volière ligt aan de noordoostelijke rand van Dinxperlo. Vanaf de bijbehorende TOP starten diverse wandel- en fietsroutes. Vanuit het park kom je via een brug op de algemene begraafplaats. Het park wordt onderhouden door vrijwilligers.

Startpunten

TOP Welinkbos
Aaltenseweg
Dinxperlo

Deel deze route