Linteloroute

& Lintelo
12.07 Km 02:25 uur Wandelroute

Op pad

Kies hieronder jouw startpunt:

Beschrijving

Start- en eindpunt Kulturhus Lintelo.

Volg de blauwe bordjes

De Linteloroute loopt door het mooie agrarische landschap aan de zuidzijde van Lintelo/kern en heeft vaak mooie doorkijkjes over de landerijen. Afhankelijk van de seizoenen spot je er weidevogels, of zwanen op de Keizersbeek.  Buizerds maken hoog in de lucht gebruik van de thermiek en speuren naar prooi op de grond.

Boeren bewerken het land: Ze ploegen, zaaien, maaien en oogsten in een jaarlijks terugkerende cyclus en dat zorgt voor veel bedrijvigheid.
Op deze route heb je regelmatig een prachtig uitzicht op maar liefst twee molens. De Wenninkmolen van Lintelo of de Teunismolen van De Heurne. 

Bezienswaardigheden

Wenninkmolen Lintelo Aalten
Gendringseweg 27, 7122 ME Aalten. Tel. 0543-461329. 

De Wenninkmolen is een zogenaamde beltmolen (staat op een verhoging om goed wind te kunnen vangen) Deze windkorenmolen stamt uit 1860. Door de molenaars (vrijwilligers) wordt er nog regelmatig graan gemalen en is er o.a. pannenkoekenmeel te koop. Eigenaar is de Stichting tot Behoud van de Wenninkmolen te Lintelo. De belt is al jaren in gebruik als werkplaats van aannemersbedrijf Nijland.

Bezichtiging en Rondleidingen:

Vrijwel elke zaterdagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur , als de blauwe molenvlag uithangt, is er iemand aanwezig en kun je een kijkje in de molen nemen. Ook de Teunismolen is nog te bezichtigen, raadpleeg hiervoor de website.

Startpunten

SP16 de Maote
Heegtweg 1A
Aalten
SP43 Kulturhus Lintelo
Schooldijk 23
Aalten

Deel deze route