Lokaal ommetje Borculo

Eibergen

Borculo

Haarlo

23.00 Km 01:32 uur Fietsroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten

Dit lokale ommetje neemt je mee door het centrum en buitengebied van Borculo. Onderweg passeer je tal van interessante bezienswaardigheden en musea. Zo kom je (via een kleine omweg) langs boerderijmuseum ‘De Lebbenbrugge’. Maar je doet ook een openluchttheater en landgoed Beekvliet aan. Breng in Borculo zelf zeker een bezoekje aan het watermolencomplex, het Brandweermuseum en het Stormrampmuseum.

Borculo

Midden in het centrum van Borculo ligt de oude watermolen, gebouwd in 1552 aan de rivier de Berkel. Borculo is ook de thuishaven van Berkelzomp de Jappe, een nagebouwde schuit die vroeger goederen vervoerde.

Haarlo

Haarlo is een kerkdorp van Borculo, aan de rivier de Berkel. In 1980 kreeg het dorp landelijke bekendheid door de vondst van 1100 munten uit de dertiende eeuw. Een deel van die munten is te zien in Museum De Scheper in Eibergen.

Watermolen Borculo

Een van de mooiste plekjes van de stad Borculo is het watermolencomplex. Deze Korenmolen en oliemolen met onderslagrad zijn fraai gelegen te midden van de stadsbebouwing. De watermolen stamt uit 1552 en is een rijksmonument.

Recreatiegebied Hambroekplas

Op dit recreatiegebied kun je op een warme dag heerlijk zonnen en zwemmen. Er is een gezellig strand, een strandpaviljoen en een hotel-restaurant. Je kunt er het hele jaar terecht voor een wandeling om de plas.

Rivier de Berkel

De rivier de Berkel ontspringt in Duitsland in Billerbeck. Via Eibergen, Borculo, Lochem en Almen mondt de rivier bij Zutphen uit in de IJssel. Laat je eens meevoeren over de Berkel met een van de berkelzompen.

Lees meer

TOP Berkel Palace

Hambroekweg 8

VVV Borculo

Hofstraat 5

TOP Prinsen

Eibergseweg 13
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route