Lokaal ommetje Borculo

Eibergen

Borculo

Haarlo

22.90 Km 01:32 uur Fietsroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten

Dit lokale ommetje neemt je mee door het centrum en buitengebied van Borculo met onderweg tal van interessante bezienswaardigheden en musea. Het lokale ommetje begint bij de VVV in Borculo. Gelegen naast het brandweermuseum. Ook is er de mogelijkheid om te starten met de route op de kruising van de Borculoseweg met de Wolinkweg in Haarlo of de brug over de Berkel bij Huize Beekvliet. Deze twee startpunten zijn ook overstappunten naar andere lokale ommetjes. De Route is bewegwijzerd met groene vierkante bordjes.

Vanaf de VVV in Borculo ga je op weg in de richting van Haarlo. Onderweg kom je langs het in 1989 gebouwde gemeentehuis en langs recreatiegebied de Hambroekplassen. Er is ruimte voor een duik in het water, speelplezier op het strand of je kunt er genieten van meerdere wandelroutes. In Haarlo aangekomen vind je op de kruising van de Borculoseweg met de Wolinkweg het overstap punt met het lokale ommetje van Eibergen. In Haarlo vind je het pittoreske NH kerkje van Haarlo met daarvoor een standbeeld van de kunstenaar R.B. Renes en verderop stuit u op landgoed Erve Wolink.

Voorbij RC Kerkemijer is er de mogelijkheid om even van de route af te wijken en een bezoekje te brengen aan een 16e -eeuws karakteristiek huis waar boerderijmuseum ‘de Lebbenbrugge’ gevestigd is. Nadat je, verscholen tussen de bomen, het openluchttheater gepasseerd bent bereik je het volgende overstappunt bij landgoed Beekvliet. Je kunt hier overstappen op het lokale ommetje van Lochem. Het landgoed is een prachtige wandellocatie.

Vervolgens zet je koers terug richting Borculo om bij de Berkelzomp even halt te houden. Verder vind je op het laatste deel van je route nog het vier eeuwen oude watermolencomplex (restaurant De Stenen Tafel) en het unieke kristalmuseum. Aangekomen bij de VVV in Borculo is er nog de mogelijkheid om het brandweermuseum te bezoeken. Je vindt er ook het stormrampmuseum over een cycloon uit 1925. 

Lees meer

TOP Berkel Palace

Hambroekweg 8, 7271 NA
Borculo, Nederland

VVV Borculo

Hofstraat 5, 7271 AP
Borculo, Nederland

TOP Prinsen

Eibergseweg 13, 7273 SP
Haarlo, Nederland
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route