Lokaal ommetje Bronkhorst

Toldijk

Bronkhorst

Steenderen

Baak

26.10 Km 01:44 uur Fietsroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten

Deze route neemt je mee door het kleinste stadje van Nederland met al haar pracht en praal. In het buitengebied fiets je door het diverse landschap van uiterwaarden, bossen en landbouwgronden om tussendoor enkele dorpen aan te doen. Het ommetje heeft als startpunt de TOP bij Bronkhorst. Er is echter ook een ander startpunt mogelijk. Dit is huize Baak in Baak. De route is bewegwijzerd met de groene vierkante bordjes. Onderweg is er de mogelijkheid op verschillende punten om over te stappen naar andere lokale ommetjes.

De route begint dus in Bronkhorst met enkele prachtige bezienswaardigheden. Zo vind je er de Kapel welke stamt uit 1345. Daarnaast vind je er ook het rijksmonument ’t Hoge Huys. Het huis werd in 1633 deels opnieuw opgebouwd na een stadsbrand. In Bronkhorst is ook de dorpspomp een lust voor het oog!

Nadat je Bronkhorst achter je gelaten hebt zet je koers naar Baak. Vlak voor het kleine dorpje vind je er een oude ruïne van een gotische toren van de Baakse kapel. Ook vind je er Huize Baak met een prachtig bijbehorend landgoed. De oudste vermelding van het landgoed dateert al uit de 13e eeuw. Vervolgens fiets je een stuk door de prachtige omgeving om vervolgens in de richting van Toldijk te fietsen.

Toldijk heeft haar naam te danken aan het feit dat het vroeger een tolplaats was tussen de belangrijke Hanzesteden Zutphen en Emmerik. Na Toldijk fiets je in de richting van Steenderen waar je een prachtige pseudo-basiliek kunt bewonderen om vervolgens via de Bronkhorstermolen terug te fietsen in de richting van Bronkhorst. De molen was vroeger een dwangmolen. De molen is open voor bezoek en heeft ook een winkel.

Lees meer
Natuur

TOP Bronkhorst

Onderstraat 9
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route