Lokaal ommetje Winterswijk

Winterswijk

Meddo

18.60 Km 01:14 uur Fietsroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten

Dit lokale ommetje neemt je mee door het buitengebied van Winterswijk. Van bos tot weiland en van kabbelend riviertje tot prachtige vergezichten, op deze route kom je het allemaal tegen. Ten noorden van Winterswijk passeer je het Meddose Veen. Na het veengebied zet je koers in de richting van bossen en scholtenboerderij in de buurt van Meddo. Vervolgens leidt het ‘Karkpad’ je in de richting van Winterswijk. Dit pad tussen de weilanden, bossen en Saksische boerderijen dankt zijn naam aan het feit dat vroeger veel inwoners van het buitengebied van Meddo zo de kortste weg naar de kerk namen.

Winterswijk

Met een uitgebreid winkelaanbod, gezellige terrassen en uitstekende restaurants vermaak je je hier prima. Kunstliefhebbers bezoeken Villa Mondriaan, het woonhuis van Piet Mondriaan, of een van de Winterswijkse musea, galerieën of beeldentuinen.

Jacobuskerk Winterswijk

Deze middeleeuwse kerk uit 1472 staat midden in het dorp, op De Markt. De kerk is meerdere keren gerestaureerd, waarbij muur- en gewelfschilderingen aan het licht zijn gekomen. De kerk is gewijd aan Jakobus de Meerdere, de beschermheilige van de pelgrims naar Santiago de Compostella.

Buurtschap Meddo

Meddo is een buurtschap dat hoort bij de gemeente Winterswijk. Vanuit de eeuwenoude traditie van naoberschap zorgen de bewoners hier voor elkaar in goede en slechte tijden, zoals bij een huwelijk, geboorte of begrafenis.

Groenlose Slinge

Deze laaglandbeek ontspringt achter Winterswijk en mondt uit tussen Lochem en Borculo. Het waterschap heeft de beek aangemerkt als ecologische verbindingszone. Dat soort zones verbinden natuurgebieden met elkaar en zorgen ervoor dat planten en dieren gemakkelijker kunnen overleven.

’t Hilgelo

Op dit recreatiegebied geniet je van het uitgestrekte strand en het fijne zwemwater. Rondom ‘t Hilgelo liggen verschillende campings en accommodaties. Bij Beachclub MEER ontspan je aan de rand van het water met een hapje en een drankje.

Lees meer
Kerkenpaden

TOP Sevink Mölle

Meddoseweg 40
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route