MTB Route Aalten-West

18.40 Km 01:01 uur Mountainbikeroute

Op pad

Kies hieronder jouw startpunt:

Beschrijving

Deze mountainbike route Aalten-West heeft vooral een landelijk karakter. Na het broedseizoen zal er nog een aardige lengte aan singletracks worden aangelegd in het gebied met de naam de Vennebulten. 

Startlocatie

Omgeving

De mountainbikeroute Aalten-West ligt ten noordwesten van de plaats Aalten en voert deels door natuurgebied de Vennebulten, een natuurgebied van ongeveer 40 hectare en komt langs natuurgebied het Aaltense Goor. Het algehele gebied rondom Aalten is realtief vlak en niet al te dicht bebost. De mountainbikeroute heeft dan ook vooral een landelijk karakter. 

Markering

De route is gemarkeerd met houten palen met in het paars het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes).

Verbinding naastgelegen routes

Route Aalten-West is onderdeel van het Achterhoekse mountainbikenetwerk. Er zal aansluiting komen met naastgelegen routes die nog in ontwikkeling zijn.

Niveau

Door het landelijke karakter en het lage aantal hoogtemeters is de route door een breed publiek te fietsen.

Geen MTB vergunning vereist

Deze route is gratis te rijden. Hiervoor is geen vergunning vereist. Wel brengen onderhoud en de doorontwikkeling van de routes kosten met zich mee. Een vrijwillige bijdrage daarvoor wordt zeer gewaardeerd. Kijk hier voor meer informatie over het doen van een bijdrage.

Meer mountainbiken in de Achterhoek

Kijk voor MTB verhuur, arrangementen, fietsonderhoud en hoe jij kan bijdragen aan het routeonderhoud op mtbindeachterhoek.nl

Startpunten

Het Noorden van Aalten | ETEN DRINKEN en VIEREN!
Lichtenvoordsestraatweg 44
Aalten
Camping Goorzicht
Boterdijk 3
Aalten