MTB Route Ruurlo

& Ruurlo
13.50 Km 00:45 uur Mountainbikeroute

Op pad

Kies hieronder jouw startpunt:

Beschrijving

MTB route Ruurlo neemt je mee door de bossen rond Ruurlo. Liefst acht van de veertien kilometers zijn single track. Hoogtepunt van de route is het rabattenbos waarin je binnen 200 meter over 12 bruggetjes de diepe rabatten overgaat. Uniek in Nederland!

Omgeving Ruurlo

De route is grotendeels gelegen in Boswachterij Ruurlo. Deze omgeving kenmerkt zich door een rijke afwisseling in het landschap. De dichte bossen, grillige houtwallen en rijke slootkanten vormen een ideaal decor voor een bewegwijzerde mountainbikeroute. Het grootste deel van de route gaat door natuurgebied van Staatsbosbeheer.

Startlocaties MTB route Ruurlo

  • De Heikamp, Hengeloseweg 2 in Ruurlo

Markering

De route is gemarkeerd met houten palen met in het blauw het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes).

Verbinding naastgelegen routes

De route maakt onderdeel uit van het Achterhoekse MTB netwerk. Route Ruurlo is goed te combineren met de routes Borculo, Lochem en Vorden. Deze verbinding is momenteel nog niet uitgepijld. Wel is hiervan al een GPX bestand beschikbaar.

Niveau

Tussen de 20 singletracks, die variëren in lengte van 200 meter tot 1100 meter, is maar weinig tijd om op adem te komen op bredere zandwegen of fietspaden. Wel kan de beginnende fietser gemakkelijk een singletrack overslaan door het naastgelegen rechte fietspad te volgen. In de route zitten onverwachte en verrassende hoogteverschillen. 

Meer mountainbiken in de Achterhoek

Kijk voor MTB verhuur, arrangementen, fietsonderhoud en hoe jij kan bijdragen aan het routeonderhoud op mtbindeachterhoek.nl

Startpunten

TOP De Heikamp
Hengeloseweg 2
Ruurlo