MTB Route Zeddam

Zeddam

's Heerenberg

Kilder

Download GPX-bestand
26.10 Km 01:27 uur Mountainbikeroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten

MTB route Zeddam, ook wel MTB route Montferland, is een gevarieerde route over de bosrijke heuvelrug het Montferland. Tijdens de route bedwing je meerdere toppen, zoals de Hulzenberg, Hettenheuvel en Kale Jacob, waardoor de route een paar pittige klimmetjes en snelle afdalingen kent. Een ander moment rij je over een onverharde weg langs bloemrijke akkerranden en weilanden. Sinds de recente vernieuwing vind je er 6 km. extra single track! Let op: voor het rijden van deze route is een MTB-vergunning vereist.

Startlocatie

  • Berc Bike Studio Café, 's-Heerenbergseweg 4, 7038 CC Zeddam
  • Markant Outdoorcentrum, Gildeweg 7, 7047 AR Braamt (bij verhuur MTB).

Kleur pijlen

Zwart

Omgeving

De route is gelegen in Montferland/Bergherbos, tussen Beek, Stokkum en Zeddam. Het Montferland is een heuvelrug met toppen van zelfs hoger dan 90 meter boven NAP. Lekker veel hoogtemeters dus! Het ene moment rij je door een naaldbos, het andere moment door een gevarieerd bos en het andere moment over een open heideterrein. Door de hoge ligging geniet je onderweg van de mooiste uitzichten!

Verbinding naastgelegen routes

Op dit moment is MTB route Zeddam een op zich zelf staande route. Wel is het via een verkorte route mogelijk de helft van de route te rijden.

Niveau

Door de vele klimmetjes en snelle afdalingen is het geen route voor een beginnende MTB’er.

MTB vergunning vereist

In tegenstelling tot alle andere Achterhoekse MTB routes is er voor route Zeddam (Montferland) wél een vergunning vereist

Wil je daarnaast doneren voor het onderhoud van de andere routes? Het is mogelijk een vrijwillige bijdrage over te maken die volledig ten goede komt van Stichting MTB Achterhoek die het onderhoud verzorgt. Lees hier hoe je kunt doneren.

Meer mountainbiken in de Achterhoek

Kijk voor MTB verhuur, arrangementen, fietsonderhoud en hoe jij kan bijdragen aan het routeonderhoud op mtbindeachterhoek.nl Let op: voor het rijden van MTB route Zeddam is een MTB-vergunning vereist.

Lees meer
Natuur
Single tracks

TOP Tolhuis

's-Heerenbergseweg 42
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route