Molenwandeling

Lichtenvoorde

Harreveld

Heelweg

17.63 Km 03:32 uur Wandelroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Zin in een stevige wandeling? Met deze wandeling van 18 kilometer ontdek je het groene buitengebied van Lichtenvoorde. Maak je op voor mooie vergezichten, bijzondere natuur en een gevarieerd landschap. Je komt onder andere door natuurgebied de Vennebulten. Dit gebied grenst aan het Aaltense Goor en bestaat voornamelijk uit naaldbossen. Het ligt op een zandrug en is omringd door nat heidegebied. Volg de paarse voetstapjes.

Harreveld

Dit kerkdorp ligt in de gemeente Oost Gelre. In het centrum van het dorp vind je de Sint-Agathakerk uit 1867. Iets buiten het dorp, langs de N18, staat beltkorenmodel Hermien. Het dorp heeft een rijk verenigingsleven.

Heelweg

Heelweg is een buurtschap ten noorden van Varsseveld. Het bestaat uit veel boerderijen en twee woonkernen, Heelweg Oost en Heelweg West. De landerijen worden onderbroken door prachtige houtwallen en watergangen. Naast verharde wegen wordt het gebied ook doorkruist door fietspaden en zandpaden.

De Vennebulten

In de voorlaatste ijstijd ontstonden hier stuifduinen. Deze duinen werden lange tijd begraasd door schapen. Maar toen de schaapherder overleed, maakte de heide al snel plaats voor naaldbos. Nu is op veel plekken bos gekapt, lopen er weer schapen en herstelt de heide zich.

Schaapskooi en uitkijktoren Vennebulten

In het mooie natuurgebied De Vennebulten lopen bijzondere schapen rond, die hun thuis hebben in de schaapskooi aldaar. Beklim ook eens de uitkijktoren voor een weids uitzicht op de omgeving. Ook de schaapskooi zie je vanaf de toren goed.

Lichtenvoorde

Lichtenvoorde staat bekend om zijn evenementen en gastvrijheid. In het centrum vind je aaneengesloten terrassen, barretjes en eetgelegenheden. Ook kun je niet om de 20.000 kilo zware zwerfkei heen met het gemeentewapen. Een aanrader is het grote hertenkamp met volop wandelmogelijkheden.

Lees meer
Natuur

TOP De Radstake

Twente-Route 8

SP31 Harreveld

Kerkstraat
X72
X63
X17
T92
V62
X53
X89
X87
X57
A38
X81
X62
X66
X35
SP64
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route