Heelweg

, 7055 Heelweg | Toon op kaart

Heelweg is een buurtschap ten noorden van Varsseveld en heeft iets meer dan 1000 inwoners, maar met een grote oppervlakte. Heelweg bestaat uit veel boerderijen en 2 woonkernen, Heelweg Oost en Heelweg West. De landerijen worden onderbroken door prachtige houtwallen en watergangen. Naast verharde wegen wordt het gebied ook doorkruist door fietspaden en zandpaden.
In Heelweg West bevindt zich een grote waterplas 't Hoge Venne en in Heelweg Oost een groot natuurgebied, de Vennebulten.

De Heelwegse bevolking kenmerkt zich door gemoedelijkheid, gezelligheid en gemeenschapszin. Heelweg staat vooral bekend om het jaarlijkse Achterhoeks Hippisch Festijn en de Oktoberfeesten. De Radstake is één van de oudste, zo niet de oudste, herbergen van Nederland. Het is ongeveer gevestigd op een pleisterplaats die al op middeleeuwse kaarten wordt aangeduid als de radstake. Tegenwoordig is De Radstake een Restaurant, Dancing, Zalencentrum en Horses/Hengstenstation. Jongeren uit de wijde omgeving komen in het weekeinde bij uitgaanscentrum De Radstake stappen.