Museum en varen in Almen

Museum STAAL

Ontdek de Achterhoek bij Museum STAAL

Bezoek Museum STAAL en beleef het landschap, de geschiedenis en de cultuur van de Achterhoek. Dichter en landbouwkundige A.C.W. Staring (1767-1840) hield van deze streek. In zijn voetsporen laten we zien hoe mooi, veelzijdig en gastvrij de Achterhoek is. Luister naar muziek in de salon en beleef de seizoenen schommelend bij de Staringkoepel, een prachtige theekoepel aan rivier de Berkel. 

Geniet ook van de mooie beelden van kasteel de Wildenborch, waar de familie Staring nog altijd woont. En ontdek de vogeltjes die in de stamboom komen rusten. Dit alles behoort tot de vaste inrichting van Museum STAAL. 

Er is ook altijd een wisseltentoonstelling, met altijd een link naar Almen, de Achterhoek of Staring. Museum STAAL verbindt op een verrassende manier het verleden met het heden en is helemaal van nu. 

Varen met Berkelzomp “De Fute”
Voor of na het bezoek aan het museum, maakt u een mooie vaartocht over de rivier de Berkel. De schippers vertellen u wetenswaardigheden over de natuur en de historie van de Berkelvaart.

Iedere dag, van april tot en met september, vertrekt Berkelzomp “De Fute” om 14.00 uur vanaf zwembad De Berkel. Op verzoek kunnen wij ook om 15:30 uur vertrekken. 
Duur: ca. 1 uur. 
Maximaal 15 personen.

Combikaarten voor een bezoek aan Museum STAAL en een Berkelvaart zijn te koop in het museum.
Reserveren: telefonisch bij Museum STAAL: 0575-474317
Prijs per persoon: volwassenen € 11,00, kinderen tot 12 jaar € 5,00. 

Meer informatie