Museum STAAL

Dorpsstraat 39, 7218 AC Almen | Tel: +31575474317 | Toon op kaart

Ontdek de Achterhoek bij museum STAAL

Beleef de liefde van de dichter en landbouwkundige A.C.W. Staring voor het landschap, de geschiedenis en de cultuur van de Achterhoek, van verleden tot heden. Voel de romantiek, hoor de muziek en luister naar de gedichten en de verhalen. Laat je op een verrassende manier meevoeren en onderga de Staring Ervaring.

Muziek, romantiek, landbouw, de Hoofdige Boer en gedichten. Het zijn een paar thema’s die in het museum aan bod komen. Ze verbinden de tijd waarin Staring leefde met het nu. Zo zijn de ideeën die hij had over hoe het land beter bewerkt en bewoond kon worden, van groot belang geweest. En de theekoepel aan rivier de Berkel, gebouwd in opdracht van dochter Constantia, is sinds de restauratie in 2004 een favoriete bestemming voor wandelaars en fietsers. 

In de museumwinkel vindt u boeken, ansichtkaarten, Staringwijn, bonbons en meer leuke geschenken. Maar ook mooie wandel- en fietstochten in en rond Almen. 
In de leeshoek met bibliotheek staat koffie en thee voor u klaar. En voor de kinderen is er een kinderzolder en staat het Koffertje van Staring klaar voor een reis door het museum.

Openingstijden

Museum STAAL is open van 11:00 tot 17:00 uur 
Van 1 april t/m 31 oktober: dinsdag t/m zondag 
Van 1 november t/m 31 maart: vrijdag t/m zondag

Als groep bent u ook buiten de openingstijden welkom.

25 december en 1 januari gesloten.

Toegangsprijzen

€ 7,50 vanaf 12 jaar
€ 2,50 van 5 tot 12 jaar 
Gratis met CJP pas 

Inclusief een kopje thee of koffie.
 

Website E-mail Telefoon