Oltmansroute

5.55 Km 01:07 uur Wandelroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Deze route is vernoemd naar Jan Frederik Oltmans (1806-1854) die als rentenier en schrijver van 1849 tot zijn dood in Steenderen woonde. Volg de groene bordjes met groene voetstap.

Al wandelend kom je langs de Bronkhorster Molen, een beltmolen uit 1844, die op zaterdag draait en ook te bezichtigen is. Ook komt de route langs de Vreekolk en Molenkolk, twee overblijfselen van meanders van de rivier de IJssel. Ze duiden op oude tijden toen de rivier nog de vrije loop gelaten werd. Bezoek ook het middeleeuwse stadje Bronkhorst, het kleinste stadje van Nederland.

Bronkhorster Molen

De Bronkhorster Molen in Steenderen is van verre zichtbaar. Bronkhorstenaren waren tot 1795 verplicht bij deze molen hun koren te laten malen. Tot dat jaar hadden de eigenaren van de heerlijkheid Bronkhorst het alleenrecht op het gebruik van wind.

Bronkhorst

Bronkhorst is met zijn oude boerderijhuisjes, smalle keistraatjes en bezienswaardigheden een prachtig, sfeervol plaatsje. Het landschap eromheen is weidegebied; boerenland met graspaden langs sloten en soms over akkerranden. Bomen, heggetjes en knotwilgen staan her en der.

Deze route is gemarkeerd met paaltjes met groene voetjes!

Deze wandelroute is beschikbaar bij het toeristisch bedrijfsleven en VVV's in de gemeente Bronckhorst.
 

Lees meer
Natuur

TOP Bronkhorst

Onderstraat 9

SP82 Steenderen

Dorpsstraat 20
C23
C50
C52
C54
C48
C43
SP82
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route