Onbeperkt rondje Varsseveld - Sinderen

Sinderen, & Varsseveld
19.42 Km 01:05 uur Handbikeroute

Op pad

Kies hieronder jouw startpunt:

Beschrijving

Volg deze route via de knooppuntenbordjes.

Ontdek markante gebouwen en bijzonder natuurschoon ten zuiden van Varsseveld. Ooit gehoord van de Varsseveldse kopjes? Tijdens deze fietsroute ontdek je het dekzandreliëf dat zo genoemd wordt. Kleine heuvels zorgen voor een prachtige glooiing in het landschap.

De Nieuwe Molen

In 1926 werd de oude molen die op deze plek stond afgebroken en vervangen door een motormaalderij. Een één-cilinder Thomassen dieselmotor uit 1930 zorgt voor de aandrijving.

Haltegebouw

Tussen 1904 en 1942 liep er een spoorlijn tussen Varsseveld en Dinxperlo. Nu zie je daar nog maar weinig van in het landschap. Wel staat er in Sinderen dit goed bewaard gebleven haltegebouw met houten abri.

De Sint-Antoniuskapel

Rond 1150 bouwden de heren van Sinderen een kasteel en stichtten daarbij een kapel. Tot 1853 werd deze gebruikt als dorpsschool. Tegenwoordig onderhoudt de dorpsgemeenschap van Sinderen de kapel en worden er diverse plechtigheden gehouden.

Landgoed Wissink

De geschiedenis van Landgoed Wissink  gaat terug tot 1244. De boerderij die er nu staat, is van voor 1800. Het landgoed is vijftig hectare groot en kent een rijk dieren­ en plantenleven.

Idinkbos en Nibbelinkbos

In deze twee bosgebieden vind je een mooie afwisseling van bos, landbouwgronden, struikgewas en kleinschalige landschapselementen, zoals houtwallen en een kikkerpoel. In de omgeving van deze bosgebieden staan twee oude boerderijen met de namen Idink en Groot Nibbelink.

Startpunten

TOP Groot Nibbelink
Nibbelinklaan 12
Sinderen

Deel deze route