't Onland - de Wrange

Gaanderen

11.29 Km 02:15 uur Wandelroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Volg de groene bordjes met groene voetstap.

Bosgebied de Wrange is onderdeel van een gebied van oude rivierduinen en dekzand langs de noordoever van de Oude IJssel. Het gebied kenmerkt zich door een grote afwisseling tussen bos en akkers. De naam De Wrange herinnert aan de tijd dat hier nog veel dassen leefden. Een burcht van een das noemt men een ‘wrange’. Dassen geven de voorkeur aan zandgrond om hun holen te graven, het is dan ook niet verwonderlijk dat ze hier graag leefden.

Doetinchem

Deze historische stad aan de Oude IJssel vervult op veel gebieden een streekfunctie. Je vindt er onder andere verschillende galerieën, een stadsmuseum en drie molens. In het centrum heb je ruim de keuze uit leuke winkels, goede restaurants en gezellige terrasjes.

Natuurpark De Koekendaal

In dit park tussen Doetinchem en Gaanderen is voor jong en oud iets te beleven. Er is onder andere een grote speeltuin, een dierenweide en een kruidenboerderij. Ook zijn er diverse wandelroutes uitgezet. Het park is ook goed bereikbaar met een kinderwagen, rollator of rolstoel.

Recreatiepark de Wrange

Deze kleinschalige camping ligt midden in het groen en heeft goede voorzieningen, zoals een verwarmd zwembad met apart kleuterbad, een wasserette en een modern sanitairgebouw. Vanaf het park loop je zo De Koekendaal in.

Gaanderen

Dit dorp bevindt zich net buiten Doetinchem. In het gezellige centrum vind je vooral lokale ondernemers en een enkele landelijke drogisterij en supermarkt. Het buitengebied van Gaanderen is bosrijk en groen, met onder andere natuurpark De Koekendaal om de hoek.

Orangerie de Pol

Dit restaurant is gevestigd in een glazen kas, in bosrijk gebied aan de rand van Doetinchem. Binnen en buiten lopen in elkaar over en dat zorgt voor een bijzondere beleving. In de gerechten proef je het seizoen.  

Lees meer

TOP 't Onland

Rekhemseweg 175

Groepsaccommodatie De Bongerd

Kerkstraat 91
B32
B15
B21
B17
B28
B28
U34
U11
SP46
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route