Oranjeroute Apeldoorn-Moers

's Heerenberg

Doetinchem

Doesburg

Brummen

236.60 Km 15:46 uur Fietsroute
Beschrijving
Kaart

De fietsroute is deel van de Oranjeroute Nederland-Duitsland, waar je grensoverschrijdend kennismaakt met het wel en wee van het Nederlandse koningshuis Oranje-Nassau. In het indrukwekkende landschap van de Nederlands-Duitse grensstreek zie je de geschiedenis van de Oranjes overal om je heen.
Via een goed aangegeven route fiets je van Lingen, Bad Bentheim, Diepenheim en Apeldoorn via ’s-Heerenberg naar Kleve en Moers. De totale lengte bedraagt 455 km, waarbij je de fietstocht uiteraard kunt onderbreken waar en wanneer je wilt, of de route in meerdere etappes opdelen.

Hier vind je de informatie over het gedeelte van Apeldoorn naar 's Heerenberg. Voor de overige informatie kun je kijken op http://oranjefietsroute.nl 

Apeldoorn – Brummen | 48,5 km

De Oranjestad Apeldoorn is start- of eindpunt van de Oranjefietsroute. Vanaf Paleis Het Loo voert de route met een grote boog om de westelijke kant van Apeldoorn heen. In Hoenderloo pakken fietsers het noordoostelijkste puntje van Nationaal Park De Hoge Veluwe mee. Vanuit daar gaat het in oostelijke richting verder naar de volgende bestemming.

Brummen – Rheden | 11,9 km

Slechts enkele kilometers verderop ligt de volgende bestemming op de Oranjefietsroute. De weg daarheen voert door velden en akkers en garandeert in elk seizoen een weids uitzicht over een uitermate fraai landschap, dat bovendien rijk aan cultuur is.

Rheden – Doesburg | 3,9 km

De volgende etappe van de Oranjefietsroute voert van Dieren naar het nabijgelegen Doesburg. Het landschap wordt in toenemende mate gekenmerkt door verschillende beekjes, de rivieren Issel en IJssel en hun zijrivieren en aftakkingen.

Doesburg – Doetinchem | 16,2 km

De route gaat verder in zuidoostelijke richting door een onaangetast, pittoresk landschap dat magisch aandoet. Het weidse uitzicht wordt slechts verstoord door enkele knotwilgen en imposante historische bomengroepen.

Doetinchem – Zevenaar | 19,6 km

Vanuit Doetinchem maakt de route een grote boog richting het zuidwesten, dwars door de gemeente Montferland die bekend staat om haar vriendelijke kleine dorpjes, haar heuvels, velden en bossen. Eindbestemming is Zevenaar, dat van groot historisch belang was.

Zevenaar – ’s-Heerenberg | 14,8 km

Een prachtig groen landschap zover je kunt kijken: op weg naar ‘s-Heerenberg waait de frisse Nederlands-Duitse wind door je haren. Het Nederlandse en Duitse landschap vloeien onopgemerkt in elkaar over – een genot voor het oog.

Lees meer
Natuur
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route