VVV Inspiratiepunt Doetinchem

Burgemeester van Nispenstraat 2, 7001 BS Doetinchem | Tel: +31 314 335 557 | Toon op kaart

Ontdek het gloednieuwe VVV Inspiratiepunt Doetinchem!

Bij het VVV Inspiratiepunt Doetinchem wordt u van harte welkom geheten. In ‘Het Oude Postkantoor’ is de VVV gevestigd, samen met het Stadsmuseum Doetinchem en restaurant Het Borghuis. Het ideale startpunt voor een bezoek aan Doetinchem en de Achterhoek. Een team van enthousiaste en betrokken vrijwilligers staat klaar om je te informeren en inspireren om er op uit te gaan in de gemeente Doetinchem en de Achterhoek.

Volop inspiratie en interactie

Het vernieuwde VVV Inspiratiepunt heeft veel interactieve onderdelen die je zelf kunt bedienen. Zo is er bij binnenkomst een keuzerad waarmee je aan de hand van vier thema’s diverse bezienswaardigheden in en om de stad Doetinchem kan ontdekken. Door het bedienen van het rad verandert de projectie op de wand en krijg je tips om er op uit te gaan.

Bij de verhalentap krijg je verhalen uit de stad Doetinchem. Door letterlijk een biertaphendel naar je toe te trekken krijg je video’s of verhalen te zien over het centrum van de stad. Een stukje verderop in de ruimte stroomt de Oude IJssel over een wand en de vloer; een spectaculair kunstwerk van Rianne te Kaat.

Op de Achterhoek wand krijgen bezoekers tip over de bredere regio en door middel van de Routemixer kun je routes op maat creëren. Tot slot zijn de vitrines omgevormd tot interactieve onderdelen. De indrukwekkende historische maquette van Doetinchem (1940) is ook in de nieuwe opstelling nog steeds te zien.

Over Doetinchem

Doetinchem ligt centraal in de Achterhoek, tussen bossen en weilanden, te midden van het beroemde Achterhoekse coulisselandschap, echt een bezoek waard. Doetinchem heeft veel verrassingen in petto en ook in de omgeving is genoeg te ontdekken, te voet of op de fiets. Door dorpjes, over mooie fietspaden en karakteristieke zandwegen.

De stad Doetinchem is een echte winkelstad met een schitterende mix van filiaalbedrijven en kleinere, bijzondere winkels én ook vele verschillende horeca gelegenheden. Op cultureel gebied is er in Doetinchem het hele jaar door van alles te beleven met een aantal opvallende evenementen, concerten, tentoonstellingen en een Stadsmuseum met wisselexposities te bezoeken.

De Achterhoek blinkt uit in gastvrijheid. Er is voor elk wat wils, voor iedereen vermaak. Er wordt veel georganiseerd, naast culturele manifestaties bijvoorbeeld ook fiets- en wandeltochten en sportactiviteiten.

Dus kom naar Doetinchem, we heten u van harte welkom. Er is altijd wat te doen, zien en beleven!

Website E-mail Telefoon