Oude IJsselroute Doesburg-Anholt

Anholt, Doetinchem, & Doesburg
36.70 Km 02:02 uur Fietsroute

Op pad

Kies hieronder jouw startpunt:

Beschrijving

De bron van de Issel borrelt ten noorden van Raesfeld. Als Oude IJssel stroomt de rivier door Nederland en mondt uiteindelijk bij Doesburg uit in de IJssel. Wie die rivier op de weg tot aan de monding in het IJsselmeer volgt, ontdekt talrijke getuigen van het verleden.

Doesburg

Doesburg, een van de zeven Hanzesteden aan de oever van de IJssel, verbindt de drie regio’s Achterhoek, Liemers en de Veluwe met elkaar. Wie slentert door het historische centrum van Doesburg, dompelt zich helemaal onder in de geschiedenis van het machtige Hanzeverbond. Zorgvuldig gerestaureerde huizen onder monumentenzorg, kronkelende straatjes met kinderkopjes, mooie winkels en restaurants rijgen zich hier aaneen.

Doetinchem

Doetinchem kijkt terug op een lange en rijke geschiedenis: al in de negende eeuw vestigden mensen zich hier – en niet zonder reden. De omgeving van Doetinchem is groen en rijk aan bossen en waterpartijen; uitstekend geschikt voor grenzeloze actieve tochten aan de wal en in het water. Ook een uitstapje naar het stadscentrum is de moeite waard: rondom het Simonsplein is alles te vinden, wat men van een gezellige kleine stad verwacht – van winkelplezier en goede restaurants tot zonnige terrasjes.

Anholt

Een van de eerste hoogtepunten langs de weg is de waterburcht Anholt met een museum en een park.

Volg de witte bordjes met Oude IJsselroute erop bij de knooppunten, tussen deze bordjes volg je de knooppuntenbordjes.

Startpunten

TOP DRU Industriepark
Hutteweg 24
Ulft
TOP Laag Keppel
Dorpsstraat 30
Laag-Keppel

Deel deze route