Oude IJsseltocht 2023

& Varsseveld
77.40 Km 04:18 uur Gravelbike

Op pad

Kies hieronder jouw startpunt:

Beschrijving

Deze gravelroute gaat door de gemeenten Aalten, Doetinchem, Oude IJsselstreek en Bronchkhorst en kent volop afwisseling van zand-, gravel- en kerkenpaden. De route werd verreden tijden 'Oude IJsseltocht 2023' op 7 mei dat jaar.

Bewegwijzering 

Download het GPX-bestand op deze pagina en zet hem in je fietsnavigatie.

Routebeschrijving

Vanaf De Radstake duik je natuurgebied de Vennebulten in. Al snel gravel je door natuurgebied het Aaltense Goor en zie je, als je oplet, de meest bijzondere vogels. Via het plankenpad fiets je over diverse eeuwenoude kerkenpaden richting het Breedenbroekse bos. Aan de zuidkant van de route pak je nog een klein stukje Duitsland mee. Via recreatiegebied ’t Lohr en Engbergen fiets je langs de rivier de Oude IJssel en het Industriepark de Dru, weer over diverse afwisselende zand en gravelpaden richting Gaanderen. De route vervolgt door Landgoed de Slangenburg bij Doetinchem. Je kruist het Wolversveen en kronkelt via prachtige kerkenpaden terug richting de Radstake.

Deze route is ontwikkeld door RTC De Wildt uit Ulft en is verreden tijdens het evenement 'Oude IJsseltocht 2023' op 7 mei dat jaar.

Startpunten

TOP De Radstake
Twente-Route 8
Heelweg
Camping Goorzicht
Boterdijk 3
Aalten