Paaschbergroute

Lochem

9.42 Km 01:53 uur Wandelroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

"Terug in de tijd naar de Paaschberg is een gemarkeerde afwisselende wandeling met aandacht voor de geschiedenis en geologie van de Paaschberg en omgeving. De lengte is 9.3 kilometer en kan ingekort worden tot 6.5 km of 4.5 km. Volg de groene bordjes met groene voetstap.

Deze wandelroute is te koop bij VVV Lochem.

Het Veen

Doordat de dekzandruggen van het Grote Veld en de stuwwal Lochemse Berg elkaar in het noorden raken kan het water hier niet diep wegzakken. In dit natte gebied ontstond veen. In Het Veen wordt het oppervlaktewater door de Wildenborchse en Barchemse Veengoot afgevoerd. 

Watertoren

Door de oude opgestuwde bodemlagen kan men op de Paaschberg goed bij het grondwater. Dat verklaart het pompstation en de bronputten in de omgeving. De hoogte van de watertoren is 14,6 meter en heeft een reservoir  met een inhoud van 250m3 .

Openluchttheater Lochem

In de regio zijn er meerdere openluchttheaters te vinden maar het Openluchttheater Lochem is wel heel bijzonder. Het eerste wat opvalt is de fraaie ligging in een flank van de Paasberg. Op de plek van het huidige theater werd vroeger zand gewonnen waardoor sommige Lochemers de naam ‘de Zandkuil’  gebruiken. Tussen 1968 en 1986 vergaarde de Zandkuil landelijke roem door het jaarlijkse popfestival. De Popmeeting dat traditioneel op Hemelvaartsdag werd gehouden, werd het eerste jaarlijks terugkerende festival van Nederland en stond daarmee aan de wieg van één van Nederlands grootste evenementen: Lowlands. "

Lees meer

SP10 Lochem

De Gloep

TOP Bosrijk Ruighenrode

Vordenseweg 6
M36
M59
M78
M60
M32
M79
M79
M83
M65
SP09
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route