Résidence Eibergen

Eibergen, & Lichtenvoorde
56.53 Km 03:08 uur Fietsroute

Op pad

Kies hieronder jouw startpunt:

Beschrijving

Volg deze route via de knooppuntenbordjes.

Achterhoeks Openluchtmuseum

In het Achterhoeks Openluchtmuseum beleef je het oude boerenleven in de Achterhoek. Neem een grote stap terug in de tijd en ondervind aan den lijve hoe de boer vroeger woonde en werkte.

Kerkpenpaden

Mallumse Molen

De molen met schutsluis en gerestaureerd Muldershuis herinnert aan de vroegere Berkelschipperij. De molen behoorde reeds in 1188 tot de heerlijkheid Hof van Mallum en is in gebruik geweest tot 1943. Oorspronkelijk was het een dubbele molen, aan de linkerzijde een korenmolen, waar de boeren verplicht waren hun graan te laten malen, en aan de rechterzijde een oliemolen, die in 1917 is afgebroken. Het Muldershuis dateert van 1753. De molen is op zaterdagmiddag te bezoeken.

Zwillbrocker Venn

Een van de hoogtepunten van de Zwillbrocker Vennroute is het zicht op de flamingokolonie die zich in het gebied heeft gevestigd. Het Zwillbrocker Venn is de enige broedplaats van wilde flamingo's in Duitsland en trekt jaarlijks vele vogelliefhebbers en natuurfotografen aan. Het is een indrukwekkend gezicht om de roze vogels te zien fladderen in het waterrijke landschap.

 

Startpunten

TopParken - Residence Lichtenvoorde
Boschlaan 26
Lichtenvoorde

Deel deze route