Achterhoeks Openluchtmuseum

Eimersweg 4, 7137 HG Lievelde | Tel: +31 544 371 691 | Toon op kaart

Ervaar het oude boerenleven op Erve Kots

We heten je van harte welkom bij het Achterhoeks Openluchtmuseum te Lievelde! In het Achterhoeks Openluchtmuseum beleef je het oude boerenleven in de Achterhoek. Neem een grote stap terug in de tijd en ondervind aan den lijve hoe de boer vroeger woonde en werkte. Maar er is meer…

Wij brengen je terug naar de Achterhoek van toen. Voor even kun je in ons vernieuwde museum ervaren hoe het is om te leven als Achterhoeker. Tijdens een rondwandeling over het terrein wordt je vergezeld door een audiotour, die je alles vertelt over de ontstaansgeschiedenis van het museum en het boerenleven van weleer. De tour is er in drie talen: Nederlands, Duits, én Achterhoeks! Ga mee op een reis naar het verleden en geniet van de verhalen over het vroegere leven.

We nemen je tijdens deze tour mee naar het leven rond 1700 in het Los Hoes en rond 1850 in Rijksmonument Boerderij Kots. In en rond de gebouwen van het Achterhoeks Openluchtmuseum staan tal van machines, die door de boeren werden gebruikt en die op geselecteerde dagen ook in gebruik zijn. Zo is er een rosoliemolen te zien, waarmee door aandrijving van een paard olie uit lijn- en koolzaad werd geslagen. Ook staan er op ons terrein een houtzagerij en klompenmakerij. In de schoppe vind je een schat aan oude werktuigen. Van boerenwagens, oude ploegen tot handgereedschappen: allemaal werktuigen waarmee de boeren vroeger werkten. In de tour leer je er alles over en vertellen we je ook over de verschillende ambachten.

Website E-mail Telefoon