Rondje Ehzer

& Almen
3.94 Km 00:47 uur Wandelroute

Op pad

Kies hieronder jouw startpunt:

Beschrijving

Tussen Almen en Lochem ligt een historisch landgoed met prachtige loofbomen en een mooi landhuis, omringd door een brede gracht. Vanaf het landgoed wandel je zo naar de rivier De Berkel, waar je geniet van prachtige vergezichten over het water. Voor deze wandeling van 4 kilometer lang volg je de bordjes met gele voetstappen.

Hotel Landgoed Ehzerwold


Dit hotel ligt op een prachtig landgoed, op grote afstand van de dagelijkse drukte. Behalve overnachten kun je er ook vergaderen, eten of feesten. Het landgoed ligt in de Berkelvallei en grenst aan natuurgebied De Velhorst.

Almen

Hier waan je je in een charmant Frans dorpje. Rust even uit onder de oude lindebomen op het dorpsplein. Als je om je heen kijkt, zie je onder andere de kerk, de school, het meestershuis en het dorpshuis.

Rivier de Berkel

De rivier de Berkel ontspringt in Duitsland in Billerbeck. Via Eibergen, Borculo, Lochem en Almen mondt de rivier bij Zutphen uit in de IJssel. Laat je eens meevoeren over de Berkel met een van de berkelzompen.

De Velhorst

Het grootste deel van dit uitgestrekte landgoed (325 hectare) is opengesteld voor publiek, maar Huis Velhorst zelf niet. Op het landgoed ontdek je authentieke boerderijen, houtwallen, boomgaarden en bloemrijke graslanden. Ook is er een kwetsbaar, vochtig terrein met kikkers en bijzondere planten.

Twentekanaal

Dit is een belangrijke binnenvaartverbinding tussen de IJssel en Twente. Het kanaal begint bij het dorp Eefde en loopt langs onder andere Almen en Lochem naar Enschede. Het is belangrijk voor het vervoer van allerlei grondstoffen, maar ook voor de pleziervaart en de sportvisserij.

Startpunten

TOP Ehzerwold
Ehzerallee 14
Almen

Deel deze route