Rondom Klooster Bethlehem

Doetinchem

Gaanderen

3.07 Km 00:37 uur Wandelroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Deze route loopt door een historisch deel van de gemeente Doetinchem: rondom de plek waar tussen de twaalfde en zestiende eeuw het klooster Bethlehem stond. In het landschap zijn nog overblijfselen te zien van het oude grachtenstelsel rondom het klooster. Je loopt een stuk parallel aan de Bielheimerbeek. De naam van deze beek verwijst nog naar het vroegere klooster. Volg de wit-blauwe bordjes.

Doetinchem

Deze historische stad aan de Oude IJssel vervult op veel gebieden een streekfunctie. Je vindt er onder andere verschillende galerieën, een stadsmuseum en drie molens. In het centrum heb je ruim de keuze uit leuke winkels, goede restaurants en gezellige terrasjes.

Kasteel Slangenburg

Van dit zeventiende-eeuwse kasteel zijn de inrichting, het meubilair en de wandschilderijen bewaard gebleven. Het park rondom het kasteel behoort tot de best bewaarde voorbeelden van Nederlandse tuinaanleg uit de zeventiende eeuw.

Natuurpark De Koekendaal

In dit park tussen Doetinchem en Gaanderen is voor jong en oud iets te beleven. Er is onder andere een grote speeltuin, een dierenweide en een kruidenboerderij. Ook zijn er diverse wandelroutes uitgezet. Het park is ook goed bereikbaar met een kinderwagen, rollator of rolstoel.

Recreatiepark de Wrange

Deze kleinschalige camping ligt midden in het groen en heeft goede voorzieningen, zoals een verwarmd zwembad met apart kleuterbad, een wasserette en een modern sanitairgebouw. Vanaf het park loop je zo De Koekendaal in.

Gaanderen

Dit dorp bevindt zich net buiten Doetinchem. In het gezellige centrum vind je vooral lokale ondernemers en een enkele landelijke drogisterij en supermarkt. Het buitengebied van Gaanderen is bosrijk en groen, met onder andere natuurpark De Koekendaal om de hoek.

Lees meer
Natuur
Culinair

TOP 't Onland

Rekhemseweg 175
B21
B17
B28
U34
U11
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route