Rondwandeling 't Hilgelo

Winterswijk

Meddo

3.87 Km 00:46 uur Wandelroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Om recreatieplas ’t Hilgelo kun je een mooi rondje lopen van ongeveer 4 kilometer lang. Je loopt natuurlijk een stuk langs het strand, waar het op zonnige dagen behoorlijk druk kan zijn. Maar op andere plekken langs de plas en in andere seizoenen is het een stuk rustiger. Er zijn genoeg mooie plekjes te vinden om even te pauzeren en heerlijk over het water te staren. Volg de blauwe bordjes met blauwe voetstap.

Winterswijk

Met een uitgebreid winkelaanbod, gezellige terrassen en uitstekende restaurants vermaak je je hier prima. Kunstliefhebbers bezoeken Villa Mondriaan, het woonhuis van Piet Mondriaan, of een van de Winterswijkse musea, galerieën of beeldentuinen.

Nationaal Landschap Winterswijk

Een uniek gebied van 22.000 hectare groot, met een afwisseling van natuurreservaten, dorpskernen, scholtengoederen en vestingstadjes. Er zijn maar weinig plekken in Nederland waar zoveel zeldzame en beschermde dieren en planten naast elkaar leven.

’t Hilgelo

Op dit recreatiegebied geniet je van het uitgestrekte strand en het fijne zwemwater. Rondom ‘t Hilgelo liggen verschillende campings en accommodaties. Bij Beachclub MEER ontspan je aan de rand van het water met een hapje en een drankje.

Whemerbeek

De Whemerbeek stroomt vanuit het Vossenveld door Winterswijk naar de Groenlose Slinge. Uit archeologisch onderzoek is gebleken dat Winterswijk ontstaan is aan de Whemerbeek. De oudste sporen dateren uit de achtste eeuw. Tussen de Bataafseweg en Scholtenburg heeft de beek de laatste jaren weer een natuurlijker karakter gekregen.

Ratumse Beek

De Ratumse Beek verbindt het bos van Dottinkrade met het aangrenzende natuurgebied Bönnink. De oorspronkelijke loop van de beek is hersteld, waardoor het beekdal natter is geworden en bijzondere planten zoals klein heksenkruid en ruig klokje zijn teruggekeerd.

Lees meer
Natuur

TOP Sevink Mölle

Meddoseweg 40
K18
H34
H41
H51
T77
H21
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route