Scholtenpad Dagwandeling B

Winterswijk

21.33 Km 04:16 uur Wandelroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Deze dagwandeling start bij het station Winterswijk

Het Scholtenpad heeft geel-rode markeringen.

Tijdens deze route van 21km zie je onderweg onder andere:

  • De windkorenmolen Sevink-Mölle uit 1869 is nu in gebruik als restaurant en pannenkoekenhuis. Het molenaarshuis is herbouwd in 1904, nadat het was afgebrand. De rest van de molen is bij de brand bespaard gebleven. De molen is gelegen aan Recreatiegebied ‘t Hilgelo. Met een wateroppervlakte van ruim 28 ha is dit water zeer geschikt voor kleinschalige watersport.
  • Dottinkrade Dottinkraede is een fraai voorbeeld van een beekbegeleidend loofbos langs de Ratumse beek. In het voorjaar komen hier alle zes de Nederlandse spechten voor. De Ratumse beek ontspringt in Duitsland en net als de Willinkbeek is hij gedeeltelijk natuurlijk en gedeeltelijk gegraven. Dottininkraede is plaatselijk ook wel bekend als Döttendö. De Ratumse beekloop is hier in zijn oorspronkelijke meanderende staat hersteld door Natuurmonumenten en het Waterschap Rijn en IJssel

Het Scholtenpad is een wandelroute van bijna 100 kilometer lang in de omgeving van Winterswijk. De route is opgedeeld in meerdere dagwandelingen, waarvan dit er een is.  De naam van de route verwijst naar de scholtenboeren, die een belangrijke stempel op het landschap hebben gedrukt. Je wandelt over zandpaden, door glooiend boerenland en door een bijzonder moerasbos. Na deze wandeling wil je zeker de rest van de route ook een keer lopen!

Lees meer
Natuur
Gemarkeerd

TOP Sevink Mölle

Meddoseweg 40

SP02 Station Winterswijk

Stationsstraat
G71
G45
G12
G78
G44
G13
G40
G23
H64
H67
H15
SP04
H34
H41
H51
T76
K51
G53
G12
G45
G71
SP02
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route