Scholtenpad Dagwandeling E

Winterswijk, & Kotten
23.54 Km 04:43 uur Wandelroute

Op pad

Kies hieronder jouw startpunt:

Beschrijving

Deze route kun je starten bij TOP Berenschot

Het Scholtenpad heeft geel-rode markeringen.

Het Scholtenpad is een wandelroute van bijna 100 kilometer lang in de omgeving van Winterswijk. De route is opgedeeld in meerdere dagwandelingen, waarvan dit er een is.  De naam van de route verwijst naar de scholtenboeren, die een belangrijke stempel op het landschap hebben gedrukt. Je wandelt over zandpaden, door glooiend boerenland en door een bijzonder moerasbos. Na deze wandeling wil je zeker de rest van de route ook een keer lopen!

Tijdens deze route van 23 km kom je onder andere langs:

  • Het Wooldse Veen . Het Wooldse Veen is een van de weinige overblijfselen van het hoogveenmoeras dat vroeger van de Achterhoek tot Duitsland reikte. Het is zo bijzonder en gevoelig dat het staat aangewezen als Natura 2000 gebied. Doordat het gebied deze positie heeft gekregen konden er in 2021 herstel werkzaamheden beginnen. Alleen met de herstel kan de natuur in het Wooldse Veen bewaard blijven. 

  • Het Keunenhuis

  • Bekendelle Dit natuurgebied is het mooiste alluviaal bos van Gelderland, hier is ook goed de overgang te zien van nat naar droog bos. Mede door deze variaties samen met het feit dat het een relatief klein natuurgebied is heeft het ervoor gezorgd dat er veel verscheidenheid is in plant- en diersoorten. 

Startpunten

TOP Berenschot
Wooldseweg 74
Woold
SP06 De Brömmels
Meerdinkweg 5
Woold
SP12 De Harmienehoeve
Kulverweg 2
Woold
SP03 Veenemaat
Veenweg 2
Kotten

Deel deze route