Restaurant Berenschot's Watermolen

Wooldseweg 74, 7108 AB Winterswijk-Woold | Tel: +31610838531 | Toon op kaart

Buitengewoon Genieten

Berenschot's Watermolen is gevestigd op één van de meest idyllische plekjes van de Achterhoek! Het is een plek waar u heerlijk uit kunt puffen van een lange boswandeling of fietstocht, u met de honden van harte welkom bent, u kunt genieten van een heerlijke kop koffie met vers gebak van de lokale bakker, u een eigen lunch kunt samenstellen bij de lunchbar... Dit alles terwijl u heerlijk in het zonnetje op het terras aan het water of binnen in het restaurant te midden van de kamwielen zit.

Cakebar & Lunchbar

Bij binnenkomst komt de heerlijke geur van de verse lekkernijen van de Cakebar u al tegemoet. Op de Cakebar, een gebaksbuffet, vindt u een rijk assortiment aan diverse taarten, vlaaien, donuts, mini cakes, muffins en koeken. Hier mag u zelf uw lekkernij uitzoeken voor bij de koffie.

De Lunchbar bevindt zich onderin de watermolen en is een lunchbuffet waarvan u zelf uw lunchgerechten van kunt pakken en samenstellen. Alle producten die u op de Lunchbar worden geserveerd hebben een aparte prijs. Stel uw eigen lunch samen, laat uw producten vervolgens noteren bij de kassa van de Lunchbar door de bediening op uw rekening. Geniet hierna lekker van uw lunch en aan het einde van uw bezoek kunt u alles afrekenen wat u heeft genuttigd. Snel, makkelijk en u kunt uw lunch zo rijkelijk maken als u zelf wilt!


Wandelen & Fietsen

Berenschot's Watermolen is gelegen aan de rand van Natuurgebied de Bekendelle (Beek 'n Dal) en omringd door prachtige wandel- en fietsroutes die aansluiten op het restaurant.

Zet uw auto op de grote parkeerplaatsen, trek uw wandelschoenen aan of haal de fiets van de auto. Begin uw wandel- of fietstocht eerst met een lekkere kop koffie en verse gebak van de lokale bakkerij. Neem plaats op het zonneterras aan het water en zoek vervolgens een mooie route uit in het "Inspiratie Punt".

Berenschot's Watermolen is een Toeristisch Overstap Punt, Oplaadpunt, Knooppunt 30, Z50 en T51. Parkeren is gratis.

Rijksmonument

Berenschot's Watermolen is een eeuwenoude watermolen en rijksmonument uit 1652. Het is sinds begin 1900 een familiebedrijf. Vanaf 2009 runt de 5e Berenschot generatie het bedrijf.

Tot 1988 was de watermolen in bedrijf als veevoermaalderij door de toenmalige laatste molenaar (4e Berenschot generatie). Tijdens de renovaties, 1988 tot 1991, zijn alle gebinten en molenwerken nog intact gebleven. De watermolen kan nog malen en bij een goede waterstand zal het waterrad aangezet worden, zodat u binnen kunt zien hoe de kamwielen met elkaar draaien.

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag geopend van 10:00 tot 18:00.

Website E-mail Telefoon