Restaurant Berenschot's Watermolen

Wooldseweg 74, 7108 AB Winterswijk-Woold | Tel: +31543564347 | Toon op kaart

Op het allermooiste plekje van de Achterhoek, te midden van bossen en landerijen, ligt ten zuiden van Winterswijk: Berenschot's Watermolen.

In het Nationale Landschap Winterswijk ligt een volmaakte combinatie: een restaurant in een eeuwenoud monument. Aan het begin van het Wooldse natuurgebied "De Baekendelle" ligt aan de Slingebeek de uit 1652 stammende, prachtig (en eigenhandig) gerestaureerde en volop draaiende waterkorenmolen van Berenschot. Landelijke rust en gemoedelijkheid. Genieten in een ongedwongen sfeer en een landelijke omgeving, waar gezelligheid en ouderwetse gastvrijheid nog heel gewoon zijn. Waar je leeft temidden van de seizoenen, waar de Slingebeek stroomt en je nog sporen vindt van de oude historie.

- Restaurant gevestigd in een eeuwenoude nog in werking zijnde watermolen anno 1652.
- TOP Toeristisch Overstap Punt
- Fietsknooppunt 30
- Terras aan de Slingebeek en aan de molenkolk
- Seizoensgerechten, bv. asperges, mosselen en wild
- Lunch – en dinerkaart met lokale streekgerechten
- Begin- en eindpunt van vele wandel- en fietsroutes
- Molenwinkel met streekproducten en informatie over de streek, wandel-, fietsroutes en VVV- routes
- Schoppe met faciliteiten; koffietafels, buffetten, voor circa 150 personen
- Rondleiding/bezichtiging op afspraak mogelijk

Restaurant

In de watermolen bevindt zich het sfeervolle restaurant waar u, te midden van de kamwielen, kunt plaatsnemen voor een hapje en/of drankje. Binnen in het restaurant hoort men ook het draaien van het oude waterrad met het kenmerkende geknars. Restaurant Berenschot's Watermolen heeft ook een terras waar u kunt genieten van een hapje en/of drankje. Vanaf het terras heeft u prachtig uitzicht op de Slingebeek en zit u aan de rand van het natuurgebied de Bekendelle. Als u goed kijkt zult u misschien de zeldzame grote gele kwikstaart en de ijsvogel voorbij zien vliegen!

De keukenbrigade van Restaurant Berenschot's Watermolen doet elke dag zijn best om iets speciaals voor u op tafel te zetten. De gerechten zijn bereid met passie, creativiteit en met een vleugje van de ouderwetse recepten.

Wij zijn er daarom ook bijzonder trots op dat onze inspanningen gewaardeerd zijn met plaats 57 in de Nederlandse Terras Top 100 van 2010.

Zaal de Schoppe

Restaurant Berenschot's Watermolen beschikt sinds juli 2012 ook over een zaal waar ongeveer 125 gasten kunnen worden ontvangen. Deze zaal bevindt zich in een 100 jaar oude Schoppe waar vroeger het één en ander van de watermolen in op werd geslagen. Zaal de Schoppe is geschikt voor bruiloften, recepties, buffetten, vergaderingen, verjaardagsvisites, lunch, diner en grote groepen zoals o.a. wielrenners, wandelaars en motorrijders die koffie met gebak willen nuttigen. Bij een reservering op een zomerse dag tovert het team van Restaurant Berenschot's Watermolen de parkeerplaats voor de Schoppe om tot een sfeervol terras. Al met al is Zaal de Schoppe een ruimte met veel mogelijkheden!

Molenwinkel

Restaurant Berenschot's Watermolen beschikt ook over een winkel. In deze winkel kunt u terecht voor VVV-, ANWB routes, cadeauartikelen en streekproducten zoals o.a. jam, pannenkoekmeel en wijnen. In de zomer is de winkel op woensdag, zaterdag en zondag geopend van 12:00-17:00u.

Wandelaars en fietsers

Langs Berenschot's Watermolen komen ongeveer 40 á 50 routes die door het natuurgebied de Bekendelle en buurtschappen van Winterswijk gaan. U kunt voor een aantal wandel-, fiets- en autoroutes bij ons in de Molenwinkel terecht. Voor meer routes kunt u terecht bij de VVV in Winterswijk.

  • Berenschot's Watermolen is knooppunt 30.
  • Berenschot's Watermolen beschikt over een TOP (Toeristisch Overstap Punt).
  • Berenschot's Watermolen beschikt over een oplaadpunt voor elektrische fietsen.

 

 

Website E-mail Telefoon