Skeelerroute Welinkbos

16.80 Km 01:07 uur Skeelerroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten

Dit is een verkorte versie van Skeelerroute Welinkbos.

Het startpunt voor deze route is TOP Welinkbos.

De route voert richting Sudewick, het duitse tweelingstadje van Dinxperlo. Rijdend op de Keupenstraat bevindt Duitsland (Suderwick) zich aan de linkerhand en Nederland (Dinxperlo) zich aan de rechterhand. Bij de oude grensovergang staat een beeld van de smokkelaar met een haan. Verderop passeert u Hüber Mölle.

In Dinxperlo en Suderwick kunt u de route inkorten langs het kleinste kerkje van Nederland en door het 700-bomenbos. U rijdt door het Lage Weiden gebied van Suderwick richting Schúttenstein, over de Bocholter Aa. De route voert verder Duitsland in. Voordat u in Isselburg rechtsaf slaat, ziet u links de Vestingstoren uit de 15e eeuw. Na de rotonde het fiets/voetpad links van de straat volgen tot het einde.

Tussen Isselburg en Anholt bevindt zich het biotoop-wildpark 'Klein Zwitserland' (Anholter Schweiz), een kopie van het Vierwoudsteden Meer, kompleet met een Zwitsers Chalet en een rotslandschap. In het 56 ha groot biotoop-wildpark leven 40 inheemse diersoorten in hun natuurlijke omgeving. Ook de beren voelen zich in het berenpark tuis. De route passeert verder de golfbaan.

In het stadje Anholt staat één van de grootste kastelen van het Münsterland: Wasserburg Anholt. Het omvat een museum, bibliotheek en uitgestrekte tuinen.

Weer terug in Nederland gaat de route richting Gendringen. De route gaat verder langs het bos Engbergen waar zich links van de weg een trimbaan en hertenkamp en rechts van de weg een horecagelegenheid met speeltuin bevinden. Tevens is hier een Openluchttheater gelgegen. Via de blauwe handwijzers kunt u hiervandaan naar TOP van Hal.

Vervolgens gaat de route naar Bontebrug en door de landerijen rondom Breedenbroek naar het buitengebied van de Heurne.

Lees meer

TOP Welinkbos

Aaltenseweg
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route