Slingerend langs bos, vennen en Slingebeek

& Varsseveld
19.82 Km 01:06 uur Fietsroute

Op pad

Kies hieronder jouw startpunt:

Beschrijving

Deze korte fietstocht neemt je mee vanuit Varsseveld via een slingerend tracé naar de Slingebeek en vervolgens naar de bosrijke omgeving van de Vennebulten. Als eerste trap je over het rustige fietspad langs de Boven Slinge richting Aalten om daarna weer via de oude Hessenweg richting de Vennebulten te fietsen. Het bosgebied Vennebulten is circa 40 hectare groot, met heideveldjes met jeneverbes en vennetjes. Zeker de moeite waard om even van de fiets af te stappen en het bos in te lopen. Vanaf de uitkijktoren heb je prachtig uitzicht op het natuurgebied met de heide, vennen en schapen. 

Het bos wordt gedeeltelijk omgevormd tot heide en de schapen houden de natuur in stand. Via de Veenweg gaat de route weer terug naar Varsseveld. Nog tijd over? Stap dan even af bij boerderijmuseum het Hofshuus en maak een wandelingetje over het omliggende erf met de mooie tuinen en 'oude' gewassen en de visvijver. 

Routebeschrijving vanaf startpunten: 

Vanaf Hofshuus: fiets naar de Leemscherweg, ga hier linksaf en volg daarna de bordjes naar knp 19.
Vanaf het centrum: fiets vanaf het Kerkplein de Boterstraat in en volg daarna de bordjes naar knp 19. 

Routebeschrijving vanaf knp 48 naar de startpunten:

Naar Hofshuus: Ga bij knooppunt 48 linksaf via de Veenweg, steek bij rotonde de Oostelijke Rondweg over en ga rechtsaf, volg het fietspad. Ga na de vijver linksaf naar het Hofshuus.
Naar centrum Varsseveld: Ga bij knooppunt 48 linksaf via de Veenweg, steek bij rotonde de Oostelijke Rondweg over en ga rechtsaf, volg het fietspad. Ga bij fietspad Hofspad linksaf en volg de bordjes richting knp 20 tot aan het Kerkplein. 

Volg deze route via de knooppuntenbordjes.

Startpunten

TOP Varsseveld
Kerkplein 3
Varsseveld

Deel deze route