Veenhuisroute

7.40 km 1:32 uur Wandelroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Start: Ga vanaf Hamelandroute Snack linksaf de Hamelandroute op, ga bij de Grensdijk linksaf. Bij de Veenhuisweg ga je linksaf en dan bij de Driehondermeterweg rechtsaf. Volg vanaf hier de groene bordjes.

Onderweg kom je langs:

Wapensteen 171

Een wapensteen is een grotere hoofdsteen (op belangrijke locaties) met wapens van Gelre en Münster. Onder het Gelderse wapen staat het jaartal 1766 en volgnummer, in dit geval 171. Wapensteen 171 is niet verplaatst en staat op de Bodendijk, waarover de boden tussen de hoven van Münster en Arnhem berichten overbrachten

Driehonderdmeterweg

De driehonderdmeterweg ligt parallel aan de Duitse grens. De afstand van de weg tot de grens is 300 meter en daar heeft de weg ook zijn naam aan te danken.

Veentjesdijk

Een prachtige zandweg. Kijk vooral rechts en tegen de avond schemer heb je grote kans om een koppeltje reeën te spotten.

Ringkampsbulten

De Ringkampsbulten, een klein, voor het merendeel uit laag hout bestaand bos in een enigszins heuvelachtig terrein. De Ringkampsbulten is met 41 meter boven NAP het hoogste punt van Aalten. De omgeving kenmerkt zich door opvallende hoogteverschillen. De steilranden en glooiingen in het terrein zorgen voor aantrekkelijke zichtlocaties.

Lees meer

Hamelandroute Snack

Hamelandroute 85, 7121 JC
Aalten, Nederland

Deel deze route