Veenhuisroute

Aalten

7.35 Km 01:28 uur Wandelroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Deze route heeft twee verschillende startpunten:

Hamelandroutesnack: Ga vanaf Hamelandroute Snack linksaf de Hamelandroute op, ga bij de Grensdijk (eerste zandpad) linksaf. Bij de Veenhuisweg ga je linksaf en dan bij de Driehondermeterweg rechtsaf. Volg vanaf hier de groene bordjes. De route is ca 11 km.

Schepersveld/Suzies Farm: ga vanaf Schepersveld/Suzies Farm linksaf de Loohuisweg in en direct rechtsaf Huiskermatedijk. Na ca 600meter volg je de groene bordjes. De route is ca 9 km.

Onderweg kom je langs:

Wapensteen 171

Een wapensteen is een grotere hoofdsteen (op belangrijke locaties) met wapens van Gelre en Münster. Onder het Gelderse wapen staat het jaartal 1766 en volgnummer, in dit geval 171. Wapensteen 171 is niet verplaatst en staat bij de grens Grensdijk/Kieftweg. Hier brachten de boden berichten over tussen de hoven van Münster en Arnhem.

Driehonderdmeterweg

De driehonderdmeterweg ligt parallel aan de Duitse grens. De afstand van de weg tot de grens is 300 meter en daar heeft de weg ook zijn naam aan te danken.

Veentjesdijk

Een prachtige zandweg. Kijk vooral rechts en tegen de avond schemer heb je grote kans om een koppeltje reeën te spotten. Ook is er voor de oplettende wandelaar de bonte specht en de groene specht te zien en te horen. 

Ringkampsbulten

De Ringkampsbulten, een klein, voor het merendeel uit laag hout bestaand bos in een enigszins heuvelachtig terrein. De Ringkampsbulten is met 41 meter boven NAP het hoogste punt van Aalten. De omgeving kenmerkt zich door opvallende hoogteverschillen. De steilranden en glooiingen in het terrein zorgen voor aantrekkelijke zichtlocaties.

Lees meer

SP20 Schepersveld-Suzie's Farm

Loohuisweg 5
D12
D11
Z13
Z11
Z46
D33
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route