Veenhuisroute

Aalten

7.35 Km 01:28 uur Wandelroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Veenhuisroute
Met deze wandelroute ontdek je de Aaltense buurtschap De Haart. Over de veelal verharde paden is het heerlijk rustig wandelen. Je komt langs eeuwenoude boerderijen, bosschages, akkers en een klein bos. Ook loop je een heel stuk parallel aan de Duitse grens. Die grens is tegenwoordig niet meer zichtbaar, maar langs de route staat nog wel een historische grenspaal.

Op pad..

Vanaf Hamelandroute Snack ga je linksaf de Hamelandroute op, ga bij de Grensdijk (eerste zandpad) linksaf. Bij de Veenhuisweg ga je linksaf en dan bij de Driehondermeterweg rechtsaf. Volg vanaf hier de groene bordjes. De route is ca 11 km.

Vanaf Suzies Farm ga je linksaf de Loohuisweg in en direct rechtsaf Huiskermatedijk. Na ca 600meter volg je de groene bordjes. De route is ca 9 km.

Wapensteen 171
In het jaar 1766 werden tussen Gelre en Münster 186 stenen grenspalen geplaatst. Grenspaal 171 is de enige overgebleven paal in de gemeente Aalten. Aan de Nederlandse kant staat het wapen van Gelre, aan de Duitse kant het wapen van Münster.

Driehonderdmeterweg
Deze weg loopt een heel stuk parallel aan de Duitse grens, op een afstand van driehonderd meter. Dat is dus meteen de verklaring voor deze bijzondere straatnaam. Als je over de weg wandelt, kun je Duitsland zien liggen.

Veentjesdijk
Deze zandweg had lang geen officieel straatnaambord, maar de Werkgroep Aaltense Palen heeft ervoor gezorgd dat diverse onverharde paden in de gemeente van een naam zijn voorzien. Je wandelt hier midden tussen het groen, zonder last te hebben van verkeer.

Ringkampsbulten
Dit kleine bos bestaat vooral uit laag hout en ligt op een enigszins heuvelachtig terrein. Met 41 meter boven NAP is dit het hoogste punt van Aalten. De opvallende hoogteverschillen leveren mooie vergezichten op!

 

Lees meer

SP20 Suzie's Farm

Loohuisweg 5
D12
D11
Z13
Z11
Z46
D33
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route