Verborgen Schatten

Ulft, Terborg, Sinderen, Varsseveld, Westendorp, & Silvolde
38.28 Km 02:08 uur Fietsroute

Op pad

Kies hieronder jouw startpunt:

Beschrijving

Verborgen schatten

Je start je fietstocht op een bijzondere plek. Ooit stonden hier de fabrieken van de DRU ijzergieterij, nu bied3en de oude fabriekspanden onderdak aan onder andere cultuur, horeca en innovatie. Ook het VVV Inspiratiepunt is hier te vinden. Je vervolgt je fietstocht richting Silvolde, Terborg en Varsseveld. Onderweg geniet je van prachtige vergezichten. Volg deze route via de knooppuntenbordjes.

DRU Industriepark

Op de plek waar vroeger de DRU ijzergieterij het kloppende hart van de Achterhoekse bedrijvigheid vormde, is dit unieke gebied ontwikkeld. In de oude fabriekspanden zijn onder andere een cultureel centrum, evenementenhal en innovatiecentrum gevestigd.

Silvolde

Silvolde ontstond rond 1180. De naam is waarschijnlijk verbasterd vanuit het Germaanse ‘sil’, dat een huis met maar één ruimte aanduidt, en ‘volde’, dat komt van wold en verwijst naar grond begroeid met elzen, wilgen en laag struikgewas.

Huis Wisch

Dit kasteel aan de rand van Terborg bestaat uit een L-vormig complex, met middeleeuwse hoekgebouwen en woongebouwen uit de zestiende en achttiende eeuw. Het kasteel en het bijbehorende park zijn particulier bezit en niet toegankelijk voor het publiek.

Museumboerderij Het Hofshuus

Hier ontdek je hoe er in de eerste helft van de vorige eeuw werd gewerkt en geleefd op het platteland. Op het omliggende erf tref je mooie tuinen en ‘oude’ gewassen aan.

Varsseveld

Jarenlang was Varsseveld niet bekend buiten de grenzen van de Achterhoek. Totdat oud-inwoner Guus Hiddink in 2002 Zuid-Korea naar de halve finale van het WK Voetbal leidde en Varsseveld wereldberoemd maakte. Een andere bekende Varssevelder is wielrenner Robert Gesink.

Recreatiegebied Engbergen

Recreatiegebied Engbergen is een veelzijdig gebied waar je onder andere kunt paardrijden, kanovaren, abseilen en golfen. Kinderen kunnen lekker spelen bij de natuur- en waterspeelplaats of op de kinderboerderij.

Startpunten

TOP DRU Industriepark
Hutteweg 24
Ulft

Deel deze route