VVV Inspiratiepunt Oude IJsselstreek

Hutteweg 26, 7071 BV Ulft | Tel: +31 315 820000 | Toon op kaart

In het VVV / DRU Inspiratiepunt in Ulft kun je terecht voor informatie over de streek en wat er te doen is in de zuidelijke omgeving van de Achterhoek. Op het DRU Industriepark in Ulft vind je een modern en interactief bezoekerscentrum. Een team van enthousiaste en betrokken medewerkers staat klaar om je over de vele bezienswaardigheden, historie en de mooiste routes te vertellen.

7-mijls laarzen, routemixer en oer (ijzererts)
Doe de 7-mijls laarzen, waarbij je met je voet op een punt op de kaart op de grond gaat staan en op het scherm ziet wat er te beleven is. Zie waarom de maakindustrie en ijzerhistorie in Oude IJsselstreek zo belangrijk zijn geweest en nog steeds zijn. Er liggen zelfs stukken oer, vroeger gewonnen uit de grond hier bij de DRU! Ontdek wat er op en rondom de grens te doen is, in buurgemeenten en in Duitsland, en natuurlijk wat de Oude IJssel jou als toerist te bieden heeft. Met de routemixer zoek je eenvoudig een fiets- of wandelroute die past bij jouw wensen.

Jouw lokale experts
Hulp of advies nodig, zodat je niets zult missen van de DRU, Oude IJsselstreek, Achterhoek en de omgeving net over de grens? De medewerkers ontvangen je met veel plezier. Ze wijzen je op de leukste activiteiten en plekjes en helpen je aan het juiste folder- en kaartmateriaal, om jouw bezoek zo optimaal mogelijk te benutten.

Activiteiten, streekproducten & leuke souvenirs
Bij het DRU Inspiratiepunt kom je bovendien alles te weten over de activiteiten die plaatsvinden op het DRU Industriepark. Kaartjes kopen voor bijvoorbeeld voorstellingen, rondleidingen, een rondvaart met de Iesselganger etc. doe je hier ook. Voor een leuk aandenken of souvenir voor thuisblijvers ben je op de juiste plek. Achterhoek-artikelen, streekproducten zoals wijn van Oude IJsselstreek (en dus Nederlandse) bodem of gerelateerd aan de ijzerhistorie en DRU, je vindt het er allemaal.

Bezoekersinformatiecentrum DRU Industriepark
In het VVV inspiratiepunt is tevens het bezoekersinformatiecentrum gevestigd voor het gehele DRU Industriepark. De oude monumentale fabriekspanden van de bekende DRU ijzergieterij aan de rivier de Oude IJssel in Ulft hebben een nieuwe bestemming gekregen. Horeca, theater, film, popmuziek, een innovatiecentrum en exposities; het zindert hier werkelijk van de activiteiten! 

Begin je ontdekkingstocht in het VVV / DRU Inspiratiepunt en stel je dagje uit samen. Wordt het een uitstapje binnen Oude IJsselstreek, binnen de regio of aan de andere kant van de landsgrens? Hier krijg je voldoende inspiratie om op pad te gaan en de omgeving verder te ontdekken.

Website E-mail Telefoon