Vestingstad Bredevoort Dinxperlo

Bredevoort, Aalten, Dinxperlo, Lintelo, & Barlo
52.28 Km 02:54 uur Fietsroute

Op pad

Kies hieronder jouw startpunt:

Beschrijving

Op Pad
Met je rug naar de VVV fiets je om de kerk linksaf de Raadhuisstraat in. Ga de eerste weg links, de Kwikkelstraat. Aan het einde van de weg op de T-splitsing met de Heelweg vind je knooppunt 71. Volg daar de bordjes naar knooppunt 70.

Tijdens deze fietsroute van 52 kilometer fiets je met behulp van fietsknooppunten via het grensgebied naar Bredevoort. Houd rekening mee dat het knooppuntensysteem in Duitsland voorzien is van rode cijfers. In Dinxperlo start je bij knooppunt 71. Deze ligt op de Heelweg, de straat waar de Duits-Nederlandse
grens midden op de stoep ligt. Via kleine kronkelende wegen fiets je langs de Teunismolen en de Wenninkmolen en via Wijngoed de Hennepe rijd je over de glooiende essen net buiten Aalten. Onderweg kom je langs boerderijmuseum De Neeth. Hier zie je hoe de Achterhoekse bevolking vroeger leefde en werkte. In vestingstad Bredevoort keer je terug in de tijd. Stap hier eens af, slenter door de Middeleeuwse straatjes en het prachtige Vestingpark. Strijk neer op ‘t Zand of aan de gracht op één van de terrassen. Je fietst terug via een rustige weg welke evenwijdig aan de grens ligt.

Startpunten

VVV Dinxperlo
Markt 4
Dinxperlo

Deel deze route