Bier proeven in Aalten

Bredevoort, & Aalten
12.20 Km 00:49 uur Fietsroute

Op pad

Kies hieronder jouw startpunt:

Beschrijving

Smaakvolle routes

 

Fiets mee om te zien waar lokale biertjes tot stand komen. Bekijk hoe het brouwproces er aan toe gaat en hoe Achterhoeks graan verwerkt wordt tot dat speciaal gebouwen biertje uit eigen stad of streek. Een bezoek aan de kleine, lokale brouwerijen zijn een bezoek meer dan waard.

Stadsbrouwerij de Borghman
De eerste stop van de route is bij Stadsbrouwerij de Borghman in Bredevoort. De brouwerij bevindt zich midden in het historisch centrum van de Heerlijkheid Bredevoort. Hier stond vroeger het kasteel Bredevoort. In de eigen brouwinstallatie brouwt de Borghman wekelijks diverse Craft Bieren op ambachtelijke wijze met Achterhoeks graan. De Borghman heeft naast de brouwerij ook een bargedeelte, een sfeervol ingericht proeflokaal en een gezellig kleurrijk terras, dit alles gehuld in huiselijke sferen. De Borghman heeft altijd, naast zijn eigen bieren, meer dan 75 Craft Bieren in huis van andere gepassioneerde brouwers. Op afspraak boek je een rondleiding met proeverij vanaf 4 personen. De rondleiding wordt gegeven door één van de brouwers. Tevens is het mogelijk om bij de Borghman met grotere gezelschappen een besloten middag of avond te boeken.

Het Noorden van Aalten
Het Noorden van Aalten is de perfecte plek om te stoppen voor een fijne stop. Door samen te werken met lokale partners, verzorgt het Noorden van Aalten waardevole moment voor gasten. Aan lokale producten geen gebrek. Met lokale biertjes, bakkersproducten en vlees uit de regio serveert het restaurant heerlijke gerechten en prijswinnende pannenkoeken.

Suzie's Farm
De volgende stop is bij Suzie's Farm in Aalten. Bij het familiebedrijf van de familie Ruesink is een heleboel te beleven. Kids vermaken zich urenlang in de speeltuin of speelboerderij, ga samen midgetgolven of funbowlen of breng een bezoek aan de koeien. In restaurant The Barn geniet je van lekkere (boeren)gerechten met ingrediënten van eigen boerderij of uit de streek. Bij Suzie's Farm koop je verschillende lokale biertjes rechtstreeks van de boerderij.