Fietsroutes in Doesburg

Fiets langs monumentale panden en langs de IJssel

Fietsen in en rondom Doesburg

De Hanzestad Doesburg heeft een rijke historie en een prachtige natuur. Het is de ultieme uitvalsbasis om cultuursnuiven te combineren met het fietsen door Doesburg, ook wel de Poort van de Achterhoek genaamd. Op de fiets door Doesburg kom je mooie plekjes tegen, zoals de vele monumentale pandjes en historische bezienswaardigheden in het centrum van de stad. De omgeving van Doesburg nodigt ook uit voor een fietstocht. Zo fiets je door de uiterwaarden van de IJssel, door natuurgebieden, mooie bosgebieden en leuke dorpjes. 

Filteren

Wissen
Filteren
  • Afstand

  • Duur

  • Plaatsen

Filter op:

  • Type route

Fietsroutes door Doesburg centrum

Het centrum van Doesburg kenmerkt zich door de opeenstapeling van monumenten en prachtige historische pandjes. De stad ademt historie, een rijke en zichtbare historie die terugloopt tot diep in de 17e eeuw. Wanneer je gaat fietsen door Doesburg leer je de stad op een leuke, actieve manier kennen en fiets je langs bezienswaardige panden zoals bijvoorbeeld Stadsbierhuys de Waag, het Stadhuis en de Martinikerk. Ook zijn er genoeg leuke terrasjes om uit te rusten tijdens de mooie fietstochten rondom Doesburg.

Fietsen langs de IJssel in Doesburg

Doesburg heeft een prachtige ligging, midden in de natuur, langs de IJssel en omringt door historie en cultuur. Een fietsroute in Doesburg over de dijk langs de Oude IJssel ligt vanzelfsprekend voor de hand, maar ook de afwisseling tussen landerijen, kastelen en rivierduinen spreken erg aan om te fietsen in omgeving Doesburg.

Verschillende fietsroutes rondom Doesburg

Er zijn tal van uitgestippelde fietsroutes in Doesburg en omgeving. De routes voeren ook door andere stadjes en dorpen in de omgeving van Doesburg.

Veerpontjesroute

Met een startpunt in zowel Doesburg als Bronkhorst fiets je door de Achterhoek en over de Veluwe waar je vervolgens met een veerpontje de IJssel oversteekt. Deze fietsroute bij Doesburg biedt cultuur, historie én natuur in een royale fietstocht van 22 kilometer.

Achterommetje

Aan de hand van mooie fietspaden ontdek je tijdens deze fietsroute verschillende kleine dorpjes en grotere steden, waaronder Drempt, Keppel en Doesburg. Een variëteit van bossen, rivierduinen en landgoederen vormen een prachtige route. En ook fietsen langs de IJssel nabij Doesburg hoort daarbij. Stop onderweg zeker even om te genieten op een terrasje, om vervolgens weer op de fiets te klimmen om verder te fietsen rondom Doesburg.

Hanzeroute

Wanneer je een hele dag heerlijk wilt fietsen kies je voor de Hanzeroute, een fietstocht via slingerende dijkjes en mooie fietspaden. De fietsroute rondom Doesburg en andere plekken telt maar liefst 83 kilometer. Fietsen langs de IJssel en Doesburg zorgt voor prachtige plaatjes, maar ook een stukje historie.