Kasteel Vorden

Fietsroutes in Vorden

Fietsen langs kastelen en door prachtige natuur

Rondom Vorden vind je diverse fietsroutes die je langs de mooiste plekjes van Vorden leiden. Geniet tijdens je fietstocht van de prachtige natuur en van de imposante kastelen. Vorden wordt niet voor niets het kastelendorp van de Achterhoek genoemd! Of ga lekker fietsen van theetuin naar theetuin en trakteer jezelf op een ambachtelijk gebakken appeltaart of een complete high tea. Vind hieronder jouw fietsroute in Vorden en ontdek de hoogtepunten van Vorden per fiets! 

Filteren

Wissen
Filteren
  • Afstand

  • Duur

  • Plaatsen

Filter op:

  • Type route

Fietsroutes langs kastelen in Vorden

Wat maakt Vorden en haar omgeving uniek ten opzichte van andere Achterhoekse plaatsen? Kastelen! Vorden telt maar liefst acht kastelen en is daarmee een van de meest kasteelrijke dorpen van Nederland. Rondom Vorden voert dan ook een prachtige fietsroute die alle kastelen van Vorden aandoet. De 8 kastelenroute. Doordat de meeste kastelen in particulier bezit zijn verschilt het per kasteel in hoeverre deze toegankelijk is. In VVV Vorden is het mogelijk om voor een klein bedrag een brochure te verkrijgen met allerlei interessante en verdiepende informatie over de kastelen.

Fietsroute speciaal voor kinderen

Vorden kent dus een rijke geschiedenis wat betreft kastelen. Ongeveer 500 jaar geleden leefde hier ene Berend van Hackfort. Hij woonde in zowel Kasteel Vorden als Kasteel Hackfort. Een jongetje van acht jaar die opgroeit in de tijd van ridders en kastelen. Hij vertelt zijn verhaal tijdens de kinderroute: In de sporen van Berend. Ben je ook nieuwsgierig geworden?

Mountainbiken door de natuur van Vorden

MTB-route Vorden is een uitdagende mountainbikeroute gelegen in Nationaal Landschap De Graafschap. Een afwisselend landschap met rijke slootkanten, grillige houtwallen en dichte bossen. Samen met uitdagende singletracks, afgewisseld met brede zandwegen – om even op adem te komen – is dit de ideale combinatie voor een prachtige mountainbikeroute rondom Vorden.