Kabouterroutes Achterhoek

Ga samen op ontdekkingstocht met een Kabouterroute

Een kabouterroute is een spannend, leerzaam wandelpad speciaal voor jonge kinderen tussen 2 en 6 jaar. Zo’n route is een erg leuk, gezond uitje voor het hele gezin en laat je kinderen kennismaken met de natuur en de geschiedenis. De veelzijdige natuur van de Achterhoek, met de coulisselandschappen, bossen en rivieroevers én de prachtige steden, vormen uiteraard een fantastische locatie voor dit soort kabouterroutes. Er zijn dan ook verschillende kabouterroutes in de Achterhoek waar je uit kunt kiezen. Zo’n wandeltocht is niet te lang, maar ook niet te kort; ongeveer 1 à 2 kilometer. Maak je keuze uit de verschillende kabouterroutes hieronder, waarin die kleine wezentjes steeds een andere naam hebben of een andere stad bewonen.

Filteren

Wissen
Filteren
  • Afstand

  • Duur

  • Plaatsen

Filter op:

  • Type route

Kabouterroutes Achterhoek in het bos

Trek het bos in met Kabouter Jena of Wouter Kabouter en ontdek wat er allemaal in het bos te beleven is. Door middel van verschillende opdrachten en spelletjes leer je veel over de natuur én over kaboutertjes. Aan het eind van de wandeling krijg je bovendien een lekkere beloning of kun je een pannenkoek gaan eten! Let goed op de houten paaltjes die je de weg wijzen!

Kabouterroutes in de stad

Ook in de stad wonen kleine wezentjes! Daarom zijn er ook kabouterroutes in de Achterhoek die door de eeuwenoude steden leiden. Inwoners en bezoekers kunnen hun fantasie de vrije loop laten en bovendien het een en ander leren over de geschiedenis van de stad. Ga op zoek naar de piepkleine voordeurtjes van de mini inwoners van de steden. Zo wonen de Belhamels al eeuwen in Beltrum, de Kei Kabouters vind je in Lichtenvoorde, De Droebelaars in Zieuwent, de Winkies in Winterswijk en dan heb je ook nog de kabouters en vuurvliegjes van Groenlo. Ga jij binnenkort ontdekken wat deze wezentjes jou te vertellen hebben? Kijk goed om je heen, want misschien kom je er wel écht een tegen tijdens je kabouterroute in de Achterhoek! Naderhand kun je dan gezellig met je ouders een hapje gaan eten of wat gaan drinken op een terras om even uit te rusten.