Indrukwekkende

Kastelen en landgoederen

in de Achterhoek

Kastelen, historische buitenplaatsen en landgoederen in de Achterhoek

Wie Achterhoek zegt, zegt rust, ruimte, groen en ... kastelen. Verspreid in het landschap, verscholen tussen de zo kenmerkende coulissen, vind je de pareltjes van de oud-Gelderse adel. Bijna elk kasteel, buitenplaats of landgoed in de Achterhoek is te beleven voor bezoekers. Als museum, wandelpark, restaurant, hotel of opengestelde tuin. Hieronder vind je een overzicht van locaties in de Achterhoek. En.. we lichten een paar kasteelbelevingen voor je uit. 

Bestemming

Wissen
Filteren

Filter op:

Talloze kastelen in de Achterhoek

Kastelen en buitenplaatsen zijn er genoeg in de Achterhoek. Sommige werden oorspronkelijk gebouwd als verdedigingswerk, de meeste echter als chique buitenverblijven van de hogere klasse. Veel kastelen en landhuizen zijn particulier bewoond, enkele kastelen en veel landgoederen zijn open voor publiek. Wat alle plekken gemeen hebben is dat ze tot de verbeelding spreken. Ze staan symbool voor de geschiedenis van de Achterhoek. Treed in de voetsporen van het verleden en breng een bezoek aan de onderstaande kastelen, historische buitenplaatsen of landgoederen. 

Op deze plek staat een ingesloten video die van YouTube afkomstig is. Om de inhoud te kunnen zien dien je eerst expliciet toestemming te geven dat YouTube cookies op jouw apparaat mag plaatsen.

Open cookievoorkeuren

Museumkastelen en schitterende tuinen in de Achterhoek

Wil je weten hoe het dagelijkse leven van de oud Gelderse-adel eruit zag? Neem dan eens een kijkje in één van de museumkastelen in de Achterhoek. Stap terug in de tijd, dwaal door eindeloze gangen, bewonder exposities en tentoonstellingen en geniet van de prachtige aangelegde tuinen

Eten en slapen bij kastelen in de Achterhoek

Vorstelijk dineren, ontspannen lunchen en uitgerust weer wakker worden. Bij een aantal kastelen in de Achterhoek ben je van harte welkom om aan de dis te komen zitten. In de keuken, in de gelagkamer of in de orangerie met zicht op de tuinen. Helemaal fijn is het als je daarna fijn kunt ontspannen in een prachtige suite. 

Routes langs kastelen, buitenplaatsen en landgoederen in de Achterhoek

Bijna alle wandel- of fietsroutes in de Achterhoek komen wel langs een kasteel of lopen over een landgoed. Wist je dat je aan de luiken van de pittoreske boerderijtjes kunt zien tot welk landgoed ze behoren? Voor wie graag wil logeren in een kasteel of op een landgoed zijn er complete meerdaagse van hotel tot hotel wandelarrangementen en fietsarrangementen. Wij tippen!