Kasteel met gracht

Indrukwekkende

Kastelen en landgoederen

in de Achterhoek

Wie ‘Achterhoek’ zegt, zegt kastelen. Verspreid in het landschap liggen tientallen buitenverblijven van de oud-Gelderse Adel. Sommige oorspronkelijk gebouwd als verdedigingswerk, andere als chiquere woonstee in de 17e en 18e eeuw. Deze indrukwekkende gebouwen komen in het coulisselandschap prachtig tot hun recht. De meeste kastelen zijn niet alleen van buiten maar ook van binnen te bezichtigen. Ben jij ook benieuwd? 

Op deze plek staat een ingesloten video die van YouTube afkomstig is. Om de inhoud te kunnen zien dien je eerst expliciet toestemming te geven dat YouTube cookies op jouw apparaat mag plaatsen.

Open cookievoorkeuren

Bestemming

Wissen
Filteren

Filter op:

Kastelen met een eeuwenoude geschiedenis

De kastelen in de Achterhoek maken al eeuwenlang deel uit van het Achterhoekse landschap en haar geschiedenis. Ze staan er al sinds de middeleeuwen. Sterker nog: de Achterhoek heeft de meeste middeleeuwse kastelen van heel Nederland! Ben jij een liefhebber van kastelen dan is de Achterhoek dé streek voor jou! 

Prachtige kasteeltuinen

Rondom de verschillende kastelen en landgoederen in de Achterhoek liggen prachtige tuinen. Deze kasteeltuinen zijn gebouwd in veel verschillende stijlen en daardoor is elke tuin uniek en prachtig om te zien. 

Routes langs kastelen en landgoederen

Langs de kastelen en landgoederen in de Achterhoek lopen verschillende fiets- en wandelroutes. Wandel door de kasteeltuinen en over het landgoed en maak een stop om een kasteel van binnen te bezichtigen. Je geniet van de macht en pracht om je heen! 

Exposities en tentoonstellingen

In de diverse kastelen worden het hele jaar door exposities en tentoonstellingen gehouden van kunstenaars, schilders of modeontwerpers. De unieke locatie van een kasteel maakt deze tentoonstellingen en exposities extra speciaal!