Indrukwekkende

Kastelen en landgoederen

in de Achterhoek

Kastelen, historische buitenplaatsen en landgoederen in de Achterhoek

Wie ‘Achterhoek’ zegt, zegt kastelen. Overal in het landschap vind je tientallen buitenverblijven van de oud-Gelderse Adel. Sommige oorspronkelijk gebouwd als verdedigingswerk, andere als chiquere woonstee in de 17e en 18e eeuw. Deze indrukwekkende gebouwen komen in het coulisselandschap prachtig tot hun recht. Een aantal kastelen is te bezoeken. Van andere geniet je op een afstandje. Ben jij benieuwd waar je kastelen, buitenplaatsen, havezates en landgoederen kunt vinden? Bekijk het overzicht.  

Bestemming

Wissen
Filteren

Filter op:

Talloze kastelen in de Achterhoek

Kastelen en buitenplaatsen zijn er genoeg in de Achterhoek. Sommige werden oorspronkelijk gebouwd als verdedigingswerk, de meeste echter als chique buitenverblijven van de hogere klasse. Veel kastelen en landhuizen zijn particulier bewoond, enkele kastelen en veel landgoederen zijn open voor publiek. Wat alle plekken gemeen hebben is dat ze tot de verbeelding spreken. Ze staan symbool voor de geschiedenis van de Achterhoek. Treed in de voetsporen van het verleden en beleef de Achterhoekse en Duitse kastelen, historische buitenplaatsen of landgoederen

Routes langs kastelen en landgoederen

Langs de kastelen en landgoederen in de Achterhoek lopen verschillende fiets- en wandelroutes. Wandel door de kasteeltuinen en over het landgoed en maak een stop om een kasteel van binnen te bezichtigen. Je geniet van de macht en pracht om je heen! 

Exposities en tentoonstellingen

In de diverse kastelen worden het hele jaar door exposities en tentoonstellingen gehouden van kunstenaars, schilders of modeontwerpers. De unieke locatie van een kasteel maakt deze tentoonstellingen en exposities extra speciaal!

Prachtige kasteeltuinen

Rondom de verschillende kastelen en landgoederen in de Achterhoek liggen prachtige tuinen. Deze kasteeltuinen zijn gebouwd in veel verschillende stijlen en daardoor is elke tuin uniek en prachtig om te zien. 

Op deze plek staat een ingesloten video die van YouTube afkomstig is. Om de inhoud te kunnen zien dien je eerst expliciet toestemming te geven dat YouTube cookies op jouw apparaat mag plaatsen.

Open cookievoorkeuren