Klein Geunhuis

Geunstraat 2, 7095 BB De Heurne | Tel: +31 6 47106178 | Toon op kaart

Verscholen in de mooie Achterhoek ligt in het dorpje De Heurne onze B&B “Klein Geunhuis”.

Deze B&B ligt midden in een prachtige tuin, apart van de (woon)boerderij, die vanaf medio juni tot medio oktober ook enkele dagen per week als beeldentuin is opengesteld. De omgeving van Klein Geunhuis is een ideale uitvalsbasis voor wandel- en fietstochten door het mooie coulisselandschap van de Achterhoek. De Heurne ligt op drie kilometer van de Duitse grens en dichtbij gezellige dorpen als Dinxperlo, Aalten, Varsseveld, Bredevoort en Winterswijk. De Duitse stad Bocholt ligt ook op fietsafstand verwijderd. Een bezoek aan de Achterhoek en Klein Geunhuis is een weldaad voor hen die tot rust willen komen in de prachtige natuur.

De B&B staat in de tuin van woonboerderij Het Geunhuis, vandaar de naam “Klein Geunhuis”. Het staat dus los van de boerderij en biedt maximale privacy. De gast heeft de beschikking over een ruime zit-slaapkamer, een keukentje, een hal, toilet en douche. Geen enkele van deze ruimten hoeft te worden gedeeld. Deze B&B biedt slechts ruimte aan maximaal twee personen, dus privacy en rust zijn gewaarborgd. De zit- slaapkamer beschikt over gratis wifi, digitale televisie en heeft uitzicht over de tuin. Er staat een tweepersoons bed van 180x200cm, een ruime kast, een zitje en een ontbijttafeltje met twee stoelen.

Het keukentje heeft een koelkast, magnetron, koffiezetapparatuur, waterkoker en al het noodzakelijke serviesgoed en bestek. Het toilet en de douche liggen aan de hal. Zeer nabij de B&B bevindt zich het ontbijtterras om te ontbijten in de mogelijk aanwezige ochtendzon. Er vlak naast is er een zonneterras waar twee teakhouten ligbanken plaats bieden om lekker te relaxen in de zon. Hier weer naast ligt de stookplaats waar het mogelijk is om op een killere avond zich te warmen aan een knapperend houtvuur. De gasten van de B&B hebben verder ook de een zeer grote prachtige tuin ter beschikking om een plekje te kiezen en te genieten.

Zoals reeds eerder gememoreerd wordt de tuin van Het Geunhuis opengesteld als beeldentuin. Jaarlijks exposeren zo rond de twaalf beeldend kunstenaars pakweg 70 tot 80 creaties. In de galerie is dan een binnenexpositie met nog een een twintig kleinere objecten. De tuin is opengesteld op zaterdag en zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur. In de maanden juli en augustus worden er incidenteel avondopenstellingen georganiseerd. Het genieten van de vele mooie beelden en skulpturen geeft het verblijf in Klein Geunhuis een aparte dimensie. De ruimte direct om de B&B is voor de bezoekers van de beeldentuin niet toegankelijk. De eventueel aanwezigen zullen de rust zeker niet verstoren. 

In het dorpje De Heurne, vallend onder de gemeente Aalten, ligt aan de Geunstraat 2 de (woon)boerderij Het Geunhuis. Deze boerderij is 1801 gebouwd en in 1871 verder uitgebreid. De woning beschikt over 3.800 vierkante meter grondoppervlakte. Het stuk land om de boerderij gelegen is in 2010 en in 2015 omgetoverd in een prachtig aangelegde tuin met o.a. zeer vele soorten siergrassen. De B&B staat in de tuin en los van de boerderij en is bereikbaar via een oprijlaan. Aan het eind van de oprijlaan is een af te sluiten parkeerplaats waar een vijftal auto’s een plek kunnen vinden. Het grondstuk wordt omzoomd door meidoorn- en beukenhagen. Het perceel ligt een stuk van de openbare weg en biedt mooie natuur in combinatie met rust en ruimte. Aan de Geunstraat staan slechts drie (woon)boerderijen, er kan dus over een rustige buurt worden gesproken. Omliggende dorpen zijn Dinxperlo, Aalten, Winterswijk, Doetinchem en de Duitse stad Bocholt.

De omgeving van Klein Geunhuis kenmerkt zich door het mooie Achterhoekse coulisselandschap. Klein Geunhuis ligt aan vele uitgezette fiets- en wandelroutes. Ook zijn in dit deel van de Achterhoek nog vele kerkenpaden te ontdekken, die vaak via goed begaanbare zandpaden tot de gewenste betsemming leiden.
In de B&B liggen vele wandel- en fietsroutes klaar om te kunnen worden gebruikt om heerlijk ontspannen te genieten van dit mooie deel van Nederland.
De plaatsen Dinxperlo, Aalten, Bredevoort, Varsseveld, Winterswijk, Doetinchem en Bocholt(D) zijn per auto binnen een half uur bereikbaar. Per fiets duurt de reis afhankelijk van de keuze wel even langer. De Bekkendelle bij Winterswijk, de Slangenburg bij Doetinchem, de Wolboom bij Varsseveld, de Slingeplas bij Bredevoort zijn schitterende wandelgebieden. Zoals ze indeze streek zeggen:”het angoan weert”. Klein Geunhuis kan op uw verzoek door het lokale fietsverhuur bedrijf uw een gewone fiets of een elektrische fiets laten bezorgen.

U zult waarschijnlijk raar opkijken maar u gaat mogelijk een B&B reserveren waar het ontbijt niet bij de prijs is inbegrepen. Enkele dagen voor aankomst geeft u door of u van een door ons verzorgd ontbijt wilt genieten. Dit afstappen van het gangbare komt o.a. voort uit het feit dat toch nog wel veel gasten liever hun eigen ontbijt verzorgen. Dit of zelf meenemen of ergens in de omliggende dorpen willen nuttigen.Enkele dagen voor aankomst geeft u door of u van een door ons verzorgd ontbijt wilt genieten. Dit ontbijt bestaat uit; koffie/thee, vers geperst sinasappelsap,diverse broodjes, zoet en hartig beleg en kaas, gekookt/gebakken ei en yoghurt en cereals. Het ontbijt wordt u in de B&B gebracht, u dekt zelf even de tafel met beschikbare serviesgoed en zet zelf uw koffie of thee. Het ontbijt  (€ 8,50 p.p) wordt op de ochtend voor vertrek  samen de verschuldigde toeristenbelasting (€ 1,50 p.p.p.n) afgerekend.

Website Telefoon