Bergherbos

Peeskesweg 12, 7037 CH Beek Gem Montferland | Toon op kaart

Het Bergherbos is een prachtig natuurgebied gelegen in de plaats Beek, gemeente Montferland. Het gebied bestaat uit bos, heide en weilanden en biedt een thuis aan een verscheidenheid aan dieren. Je vindt dieren waaronder reeën, dassen en diverse vogelsoorten.

Het Bergherbos is ook een populaire bestemming voor wandelaars, fietsers en mountainbikers. Met verschillende routes die door het gebied lopen. De uitgestrekte bossen en heidevelden bieden een serene omgeving om te genieten van de natuur en tot rust te komen.

Een van de hoogtepunten van het Bergherbos is de Hulzenberg, een heuvel die een panoramisch uitzicht biedt over de omgeving. Op heldere dagen kun je zelfs de Veluwezoom en het Reichswald bij Kleef.

Het Bergherbos is een belangrijk natuurgebied dat zorgvuldig wordt beheerd en beschermd. Er zijn tal van initiatieven om het gebied te behouden, zoals het stimuleren van biodiversiteit en het onderhouden van wandelpaden. Als je van natuur houdt en de Achterhoek bezoekt, is het Bergherbos zeker een bezoek waard.