Wandelroutes in Aalten

Door veelzijdige natuur, smalle straatjes en langs historie

Wandelroutes in Aalten en omgeving

Wie gaat wandelen in gemeente Aalten zal verrast worden door de veelzijdige natuur, waarbij bos, heide en water elkaar afwisselen. Er is een uitgebreid aanbod aan wandelroutes in Aalten die je langs diverse mooie plekken brengen. Denk bijvoorbeeld aan het vestingstadje Bredevoort, waar je door smalle straatjes wandelt en de authentieke middeleeuwse sfeer kan opsnuiven. Ook mag een bezoek aan het Nationaal Onderduikmuseum zeker niet overgeslagen worden. Het in 2004 geopende museum geeft een inkijk in hoe het leven in Aalten er tijdens tijdens de Tweede Wereldoorlog uit zag. Het pand waar het museum is gevestigd, is voorzien van een schuilkelder, welke een veilige plek bood tijdens de overvallen en gevechten tussen 1939 en 1945. Vind hieronder jouw wandelroute in de gemeente Aalten en ontdek al wandelend deze mooie gemeente.

Filteren

Wissen
Filteren
  • Afstand

  • Duur

  • Plaatsen

Filter op:

  • Type route

Wandelroutes in Aalten voor het hele gezin

Ook kinderen hoeven zich tijdens het wandelen in Aalten niet te vervelen. Er zijn diverse kinderroutes beschikbaar, waaronder de natuurspeurtocht door het buitengebied van Aalten en de junior Gängeskestocht, waarbij door de smalle straatjes van Aalten van alles geleerd wordt op het gebied van cultuur en historie. Daarnaast zijn er tijdens het wandelen in Aalten diverse avonturen te beleven, waaronder een bezoek aan de speelboerderij of pootje baden in de Slingeplas bij Bredevoort.

Een greep uit de wandelroutes in Aalten

Ongeacht het wandelniveau, is er voor iedere wandelaar van elke leeftijd wel een geschikte route om te wandelen in Aalten. T' Olde Boatenroute is een 13 kilometer lange wandeling die je langs een afwisselend landschap met uitgestrekte weilanden, beekjes en boerderijen brengt. De Gracht en Schootsveld route leidt langs de hoogtepunten van Bredevoort, waarna de wandeling zich voortzet over zandweggetjes en langs de Slingelandplas. Wie zin heeft in een uitgebreide wandeltocht, kan met de 17 kilometer lange wandelroute door Dinxperlo en het Duitse Südwick genieten van een divers landschap in het grensgebied. Daarnaast zijn in op deze wandelroute verschillende historische bezienswaardigheden te vinden, waaronder het kleinste kerkje van Nederland en diverse kunstwerken.

Bezienswaardigheden om te bezoeken langs de wandelroutes in Aalten

Op de wandelroutes in Aalten zijn diverse bezienswaardigheden te vinden die een bezoek meer dan waard zijn. Denk aan de molen de Bataaf, boerderijmuseum de Neeth of het grenslandmuseum in Dinxperlo. Wandelen in Aalten zal voor iedereen een leuke ervaring zijn.