't Olde Baotenroute

13.0 km 2:42 uur Wandelroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Deze route is gemarkeerd met bordjes met zwarte voetstapjes.

Startpunt Partycentrum 't Noorden

Wandel vanaf partycentrum 't Noorden rechtsaf de Lichtenvoordsestraatweg op, dan rechtsaf bij de Bijnenweg. Ga bij keuzepunt D77 rechtdoor en volg daarna de zwarte bordjes.

Aalten

De gemeente Aalten is verrassend veelzijdig. Er is veel rust, natuurschoon en ruimte. Er zijn vele oude boerderijen, grazende koeien, afgewisseld met essen, bosjes, houtwallen en slingerende beekjes. Vanwege de unieke combinatie van agrarisch gebied, natuur en cultuur historie behoort een deel van de gemeente sinds 2005 tot het Nationaal Landschap Winterswijk.

Buurtschap Hollenberg

Van oudsher was de Holleberg een galgenveld (executieplaats) voor de veroordeelden van de drost van de Heerlyckheid Bredevoort. Tegenwoordig is de buurtschap een rustig woon- en recreatiegebied.

Buurtschap Barlo

De Heerlyckheid Bredevoort ontdek je het best wandelend of per fiets door de smalle straatjes van het beschermde gezicht van dit kleine Achterhoekse vestingstadje. Het middeleeuwse centrum heeft liefhebbers van boeken, kunst, geschiedenis, ambacht en muziek veel te bieden. Een wandeling door het unieke vestingpark brengt je helemaal tot rust. 
Naast de rijke cultuurhistorie kunnen bezoekers ook hun hart ophalen bij de vele fiets- en wandelmogelijkheden in het prachtige buitengebied. Zo ligt een deel ervan in het Nationaal Landschap Winterswijk. Het alom geprezen coulisselandschap wacht erop ontdekt te worden! 

Vervolgens voert de route je lang Barlo, een buurtschap in de gemeente Aalten. Op de t-splitsing in Barlo staat een Marienboom. Deze heeft zijn naam te danken aan het Mariakapelletje die hier vroeger heeft gestaan. Sinds jaren is het een plek waar (jonge) mensen elkaar ontmoeten om samen op pad te gaan. 

Buurtschap Dale

Dale betekent laagte. De buurtschap ligt onderaan de westelijke helling van het Oost-Nederlands plateau. 

Lees meer
Natuur

Partycentrum Pannenkoekenhuys 't Noorden

Lichtenvoordsestraatweg 44, 7121 RA
Aalten, Nederland