't Olde Baotenroute

& Aalten
12.95 Km 02:35 uur Wandelroute

Op pad

Kies hieronder jouw startpunt:

Beschrijving

Deze route is gemarkeerd met bordjes met zwarte voetstapjes.

Startpunt Pannenkoekenhuis 't Noorden

Wandel vanaf pannenkoekenhuis 't Noorden rechtsaf de Lichtenvoordsestraatweg op, dan rechtsaf bij de Bijnenweg. Ga bij keuzepunt D77 rechtdoor en volg daarna de zwarte bordjes.

De route is verrassend veelzijdig. Er is veel rust, natuurschoon en ruimte. Er zijn vele oude boerderijen, grazende koeien, afgewisseld met essen, bosjes, houtwallen en slingerende beekjes. Vanwege de unieke combinatie van agrarisch gebied, natuur en cultuur historie behoort een deel van de gemeente Aalten sinds 2005 tot het Nationaal Landschap Winterswijk.

Buurtschap Hollenberg

Als je de N313 oversteek, kom je in buurtschap Hollenberg. Van oudsher was de Holleberg een galgenveld (executieplaats) voor de veroordeelden van de drost van de Heerlyckheid Bredevoort. Tegenwoordig is de buurtschap een rustig woon- en recreatiegebied.

Buurtschap Barlo

Vervolgens voert de route je langs Barlo, een buurtschap in de gemeente Aalten. Op de splitsing in Barlo (Lichtenvoordsestraatweg/Markerinkdijk) staat een Marienboom. Deze heeft zijn naam te danken aan het Mariakapelletje die hier vroeger heeft gestaan. Sinds jaren is het een plek waar (jonge) mensen elkaar ontmoeten om samen op pad te gaan. 

Buurtschap Dale

Het laatste gedeelte van de wandeling gaat door een deel van buurtschap Dale. Dale betekent laagte. De buurtschap ligt onderaan de westelijke helling van het Oost-Nederlands plateau. Je ziet hier het landschap ook echt glooien.
 

Startpunten

TOP Het Noorden
Lichtenvoordsestraatweg 44
Aalten
SP15 Domme Aanleg
Lichtenvoordsestraatweg 87
Aalten
SP17 Wijngoed de Hennepe
Romienendiek 3
Aalten

Deel deze route